21. januar 2023

Giv dit barn en sund start på livet

By viborgnet.dk

Det er et stort ansvar at være forælder, og man vil selvfølgelig gerne gøre det bedste for sine børn. En del af jobbet byder på, at man skal lære sit barn, hvordan man passer på sin krop og holder sig sund. Det gør man bedst ved at gøre det til en vane fra barns ben; her er nogle ideer til, hvordan det kan gøres.

Træn motorikken

Du kan starte med ting såsom motorik-træning allerede fra 2 måneders alderen. Det er noget, der får bevæget din babys krop, og det er med til at udvikle barnets motoriske evner. Samtidig er det noget, der knytter et bånd imellem jer som forælder og barn, så der er mere end “bare” fysiske goder ved dette. Du kan naturligvis finde guides til dette online, men de fleste har de bedste erfaringer ved at gå på et hold med andre forældre og børn. Det kan du se meget mere om på https://baby-steps.dk/. På den måde kan du også møde andre forældre og dele tips og tricks, og dit barn kommer ud og oplever nye ting og træner deres sanser.

Tag dem med ud i naturen

Det er også en rigtig god idé at tage dit barn med udenfor. Barnet kan, som helt lille, sidde i en slynge om dig, mens du arbejder i køkkenhaven, og senere selv deltage i arbejdet. Havearbejde er hyggeligt at gøre sammen, det er praktisk, det er motion, og det er generelt rigtig givende. Det er noget, som I kan gøre til en fælles vane og aktivitet. Du kan også lære dit barn om madlavning og kost ved at lave mad sammen af de grøntsager, I gror i køkkenhaven. Der er selvfølgelig også rig mulighed for at gå tur i naturen sammen eller noget helt tredje, der inkludere bevægelse og frisk luft.

Vær sunde sammen

Det er godt for både dig og dit barn at være aktive sammen. Det er godt for kroppen, det er godt for sindet, og det er også godt for jeres forhold til hinanden. Du vil give dit barn en fantastisk start på livet, som helt klart vil gavne dem i fremtiden.