21. januar 2023

Optimal indretning af dit hjem gør dig i bedre humør

By viborgnet.dk

Det er ikke ren indbildning, hvis du føler dig stresset, når dit hjem roder, eller der sker for meget i din indretning. Faktisk påvirker din boligindretning din sindsstemning mere, end du måske lige tror. Indretter du dit hjem optimalt, er der stor chance for, at du vil føle dig langt bedre tilpas i din bolig. Men hvordan gør du det? Det får du tips til her.

Lyse vægge skaber perfekt grundlag for indretningen

Det er ikke uden grund, at hvid er vores foretrukne nuance at male vores vægge i. Hvid giver nemlig en skøn base for resten af boligindretningen, og langt størstedelen af alle møbler, lamper og pyntegenstande er pæne mod en hvid baggrund.

Du kan selvfølgelig også sagtens komme farve på dine vægge. Her gør blå og grønne nuancer samt lyse pasteller det rigtig godt, da de giver et roligt udtryk. Hold dig til gengæld fra meget kraftige farver såsom rød på store overflader, da det kan fremkalde stresslignende følelser, hvilket du naturligvis helst vil undgå i dit hjem.

Stimulér dine sanser

Udelukkende hårde og glatte overflader gør ganske lidt for vores velvære. Vi har i stedet brug for forskellige teksturer i hjemmet, der kan stimulere vores sanser og taktilitet. Undersøgelser har vist, at bløde flader såsom luftige puder, varme tæpper og bløde gulvtæpper er med til at løfte vores humør, hvis vi føler os nedtrykte. Det hænger med stor sansynlighed sammen med vores helt grundlæggende behov for berøring i vores søgen efter trøst. Hos Veras Verden kan du shoppe smukke puder og plaider, der skaber netop det bløde udtryk, du går efter.

Derudover har den kunst, vi vælger at hænge på væggene også stor indflydelse. Vi har brug for visuelle udtryk, men sker der for meget, kommer vores hjerne på overarbejde. Det handler således om at finde det rette niveau af teksturer og mønstrer, så vi både får nok stimuli og kan slappe af i vores hjem. Det er de små detaljer, der har den største effekt.

Giv dit udeareal opmærksomhed

Er du så heldig at have en have, en terrasse eller et andet udeområde, bør du naturligvis ikke glemme dem, når du indretter. En smuk have og en indbydende terrasse betyder nemlig også meget for dit velvære.

Det kræver ikke nødvendigvis de helt store ændringer for at gøre dine udearealer meget mere seværdige. Ser det lidt gråt og trist ud udenfor, kan flotte, farverige planter, fine lanterner og behagelige havemøbler gøre underværker for øjet og dit humør.