Have og hus i baggruden
27. januar 2022

Følg disse nemme tips til en smukkere have

By viborgnet.dk

Økologisk havearbejde er en fantastisk måde at dyrke din egen mad derhjemme, og alle kan nyde det. Men hvis du lige er begyndt, kan de føle sig overvældet. Hvordan kan du blive et bedre økologisk havearbejde? Læs oplysningerne nedenfor, og følg de nyttige råd.

 

Overfør dine yndlingsplanter indendørs for at redde dem fra vinteren. Du kan måske redde de smukkeste eller dyreste planter. Grav rundt om rødderne og læg det i en gryde.

Hvis en test indikerer, at din jord er meget basisk, er det en god løsning at blande noget kaffegrums i, som er blevet brugt. Dette er en nem og billig måde at øge din jords surhedsgrad. Dette vil gøre de grøntsager, du dyrker, sundere og grønnere til virkelig at trives.

 

Gødning er et vigtigt skridt i forberedelsen af din have. Gødning kan være effektivt, selvom det er vigtigt at bruge et kommercielt komposteret produkt for at minimere risikoen for patogener.

 

Hold dine haveredskaber lige ved hånden for at få mest muligt ud af din havearbejde.

 

Når dine frø begynder at spire, behøver du ikke at holde frøene så varme. Hold nøje øje med dine frø for at vide, hvornår du skal gøre dette.

 

Hav nogle plastikposer ved hånden, som du kan lægge over beskidte havesko, hvis de er mudrede.

 

Få hver sidste dråbe værdi fra din ejendom. Anlæg af din ejendom giver et af de højeste afkast, du kan få fra boligforbedring. Nogle anlægsinvesteringer kan hæve din videresalgsværdi enormt.

 

Brug en vasketøjskurv, når du vil samle varer fra dine varer. Vasketøjskurven kan bruges som en midlertidig si til frugter og grøntsager.

 

Vil du slippe af med ukrudt uden at bruge kommercielle kemikalier? Tag aviser og brug dem til at bekæmpe ukrudt. Ukrudt kan ikke vokse uden lys. Avisen vil blokere for sollys og ukrudt, fordi de ikke længere modtager sollys. Aviser nedbrydes fint til kompost. Du kan derefter tilføje en barkflis for at få dem til at se mere attraktive ud.

 

Skab højbede med sten, mursten eller ubehandlet træ. Vælg træ, der er modstandsdygtigt over for råd og er ubehandlet. Nogle gode valg omfatter græshoppe, cedertræ og cypres. For at undgå at giftige stoffer kommer ned i jorden og måske i dine grøntsager, skal du ikke bruge behandlet træ, da dets kemikalier kan suge ind i fødevareafgrøderne og jorden. anden barriere, sørg for at fore den med en slags barriere som plastikfolie.

 

Økologisk havearbejde kan være sværere end havearbejde med kemikalier, men resultaterne er det værd. Mens kemiske pesticider og gødning kan hævde at gøre store ting for din have, er den økologiske metode langt sundere for dig og alle, du deler din mad med.

 

Tilpas din vanding til årstiden og det aktuelle klima. For eksempel, på varme og lune steder, undlad at vande bladene, da dette uundgåeligt vil invitere til bladsvamp.

Tilføj barkflis for at holde din have for at forbedre jordens vitalitet. Mulch vil beskytte jorden, den sidder på. Mulch vil holde jorden holdes kølig på varme dage og beskytte dine rødder. Dette hjælper jorden med at holde sin fugtighed i længere perioder ved at reducere den hastighed, hvormed vandet fordamper. Det fungerer også som en metode til at bekæmpe uønsket ukrudt.

 

Selvom der stadig vil være insekter, bliver dine planter ikke påvirket så meget som før.

 

En effektiv måde at dyrke økologisk have på er at dyrke produkter, der er dyre i indkøb. Værdien af en plante er ikke en objektiv ting. Du kan faktisk spare penge ved at dyrke dyre planter og grøntsager. Plant grøntsagsplanter, som du elsker at spise, og nyd omkostningsbesparelserne.

 

Ved hvordan og hvornår den økologiske have. Prøv at bruge en sugeslange. Det bedste tidspunkt at vande er om morgenen.

 

At lave kompost er en fantastisk måde at få gødning til haven på. En effektiv teknik er at starte en lille ormekompostbeholder. Røde wiggler orme, jord, køkkenrester og strimlet avispapir vil være en god base for din kompostbeholder.

 

Du bør overveje at grave små skyttegrave mellem planterækkerne i din økologiske have. Dette er en god måde at spare dig for vand og penge.

 

Mulching er en god ting at gøre for din have. Mulching arbejder også for at bremse vandfordampningen i jorden og hjælper med at holde ukrudtet ude.

 

Jorden vil stadig være relativt varm i forhold til den kolde luft, og planterne bliver strippet for deres blade, så de kan koncentrere deres ressourcer og energi til at danne et stærkt rodsystem, der skal fungere som deres stabile fundament.

 

Der er nogle enårige, der klarer sig godt i de koldere måneder. Disse planter skal muligvis beskæres tilbage for at se deres bedste ud. Enårige, der ser smukke ud i koldt vejr, er petunia, dianthus og løvebær.

 

En gartner bør omhyggeligt tjekke for at se, at en plante får nok, men ikke over- eller undervanding af dine planter. Hvis du overvander planter, vil deres rødder rådne, hvorimod manglende tilførsel af vand vil tørre jorden ud og dræbe planten. Kontroller, at jorden er regelmæssigt.

 

Hvis du konstant kæmper mod bladlus, så bryd sæbevandet ud for at slippe af med dem for altid.

 

Du kan nemt opbygge planmateriale til kompost ved at fylde store affaldssække med materialet. Du kan gøre dette i løbet af efteråret, efter du har revet alle bladene op. Opbevar bladene et sted, der er varmt.

 

For at holde insekter væk fra dine planter i din have, prøv at lave din egen økologiske spray ved at blande hvidløg, purløg eller hvidløg blandet med vand. For at lave den skal du hakke løg, løg eller purløg meget fint og blande en halv kop vand med det, og derefter si det over i en sprayflaske.

 

Du bør nu indse, hvor sjovt og hvor sjovt havearbejde kan være. Aktiviteten er sjov, afslappende, givende og potentielt udfordrende. Med disse tips i tankerne kan du begynde at vokse som en professionel!