24. oktober 2022

Læs om de to små hunderacer: Malteser & Shih Tzu

By viborgnet.dk

Små hunde er perfekte for dig, der bor i en lejlighed eller bare gerne vil have en hund uden større besvær. Der er mange søde små hunde at vælge imellem, og hver hunderace er bestemt sine fordele og ulemper.  Hvis du ikke kan vælge, hvilken hunderace du skal have, så har vi i denne artikel udvalgt to forskellige mindre hunderacer for dig. Det er en Malteser og Shih Tzu. Læs mere i artiklen herunder om disse to små hunderacer og bliv klogere på om det skal være din nye hund!

 

Den fine Malteser

Malteseren er en lille, allergivenlig hunderace, der ikke fælder. De er meget gode selskabshunde og elsker at være sammen med mennesker. Maltesere er også kendt for at være en af de ældste mindre hunderacer, der findes. Hvis du er på udkig efter en lille, kærlig hunderace, der vil være din bedste ven, så er Malteser et godt udgangspunkt. Du kan få malteseren i en ren race eller i en krydsning med en puddel. Disse hedder Maltipoos. En malteser kan enten have det ikoniske lange pels, som du kan pynte med søde sløjfer. Du kan også vælge at klippe pelsen, så det bliver lidt mere pjusket, men stadigvæk fint. Malteser har nemt ved at tilpasse sig nye miljøer, og vil derfor falde godt ind i dit hjem. Det er også en god familiehund.

 

Den langhåret Shih Tzu

Shih Tzu er en lille hunderace, der også er allergivenlig. Det er legesyge, kærlige hunde, der nyder samværet med mennesker og andre dyr. Shih Tzu er en af de mest populære små hunderacer. Der er mange, der vælger en Shih Tzu alene ud fra dens søde udseende og lille størrelse. Det er også en hunderace, der har mulighed for at deltage i hundekonkurrencer ift. udseende. Shih Tzu har rødder fra Tibet og blev opdrættet til at være en selskabshund. De er kendt for deres lange, flotte pels, som kan have alle farver. Pelsen kræver en del pleje, så hvis du ikke er til det, er dette måske ikke den rigtige lille hunderace for dig. Der er også mange, der vælger at krydse en Shih Tzu og en Pekingeser. En Shih Tzu kan godt have lidt af et temperament, specielt for nye folk der kommer i hjemmet. Men det er kun lidt gøen.

 

Derfor skal du vælge en lille hund

Der er mange fordele ved at have en lille hund. De er nemmere at passe på, når det gælder pleje og motion. Det skyldes simpelthen deres størrelse. Desuden er små hunde nemmere at have med dig, hvis du skal rejse med din hund i bil, offentlig transport eller fly. Selvom man helst ikke vil snakke om det, så lever små hunde også længere end større hunde. Så hvis du vil spare dig selv for at skulle aflive din hund tidligt, så vil en lille hund være et godt valg. Mindre hunde er generelt billige i drift, da de hverken spiser nært så meget som en stor hund eller kræver særlig kost. I sidste ende er det op til dig at vurdere, hvad der er bedst.