21. oktober 2022

3 tips til en sundere arbejdsplads

By viborgnet.dk

Sundhed fylder mere og mere, både for den enkelte, men også på arbejdspladserne, hvor der kun kommer mere og mere fokus på medarbejdernes fysiske og mentale sundhed.

Sundhed spiller nemlig en kæmpe rolle for virksomheden. Glade og sunde medarbejdere har nemlig færre sygedage, trives bedre og er mere produktive. Derudover kan det også siges, at kvaliteten af arbejdet samt arbejdsmoralen er højere blandt sunde og tilfreds medarbejdere. Det er lige netop derfor, at sundhed bør være en prioritet på enhver arbejdsplads. Men hvad indebærer det egentlig?

En sund arbejdsplads er en arbejdsplads, hvor der er fokus på medarbejdernes velbefindende. Mere specifikt er der fokus på at fremme fællesskab, samarbejde, fysisk sundhed og faglig udvikling. Men hvordan skaber man så lige en sund arbejdsplads? Vi kommer her med vores 3 bedste tips til, hvordan du kan skabe en sund arbejdsplads for dine medarbejdere.

Hav fokus på faglig udvikling

Faglig udvikling og videreudvikling er generelt vigtigt, så medarbejderne er glade og tilfredse og ikke sørger andre steder hen. Et større fokus på faglig udvikling vil altså kun gavne udviklingen, især da det jo også betyder dygtigere medarbejdere – og det kan ses på virksomhedens bundlinje. Det er altså altid en god idé at prioritere mulighederne for videreudvikling og opkvalificering af medarbejderne. Det kan gøres på mange forskellige måder, f.eks. i form af workshop, uddannelsesforløb eller et seminar.

Styrk den fysiske sundhed

Sundhed kan også handle om motion og bevægelse, mad og drikke, rengøring og meget mere. Her er der også meget, man kan gøre som virksomhed. Man kan f.eks. opfordre medarbejderne til bevægelse, f.eks. at medarbejderne hver hele eller halve time skal skifte mellem at arbejde stående og siddende, gå en tur i pauserne eller starte en løbeklub, et fodboldhold eller noget helt tredje. Det kan også være en idé at have en sund frokostordning, frugtordning eller lignende, så medarbejderne får et sundt og nærende måltid. Sidst men ikke mindst er det også ekstremt vigtigt, at rengøringen bliver prioriteret på kontoret med henblik på at forebygge sygedage, hovedpine og andet ubehag i løbet af arbejdsdagen. Her kan det være en god idé at få hjælp af et professionelt rengøringsfirma, som f.eks. DLO Rengøringsservice. Læs mere på https://dlo-ren.dk/

Lav teambuilding

Hvis du gerne vil sikre et godt arbejdsmiljø, hvor alle kan arbejde sammen med alle, så kan teambuilding-dag være en god løsning. Det er nemlig med til at forhindre mobning og styrke fællesskabet. Det er især en god idé, hvis du har mange medarbejdere i mange forskellige medarbejdere, så de kan blive rystet sammen og blive bedre til at arbejde sammen. Teambuilding kan også være med til at styrke relationen mellem ledelsen og medarbejderne. Hvis der ikke lige er tid til teambuilding, kan det også hjælpe at prioritere nogle andre sociale aktiviteter, der kan styrke det sociale samvær, f.eks. en fælles frokost, morgenmad eller lignende, hvor alle samles i mere uformelle rammer.