Hundetræning
27. januar 2022

Lær det grundlæggende i hundetræning og relationsopbygning

By viborgnet.dk

En hund eller hvalp kunne stjæle en persons hjerte. Hvis du allerede er hundeejer, eller hvis du snart bliver det, er det godt for dig! En korrekt trænet hund er afgørende for at have et vellykket forhold. Læs guiden nedenfor for at få nogle nyttige tips til, hvordan du får et vidunderligt forhold mellem ejer og kæledyr:

 

Giv din hvalp sit eget legetøj, som han kan tygge for at fjerne smerter på grund af tænder, og hold alt andet uden for rækkevidde. Udskift det med det samme med et af de tiltænkte tyggelegetøj.

Det er nemt at lære en hund at rulle med godbidder. Start med at befale hunden at lægge sig ned. Hold derefter godbidden tæt på gulvet på den ene side af hundens hoved, og før den op over hundens hoved, mens du placerer den på den anden side. Han skal derefter rulle sin krop om, mens han følger godbidden.

 

Sørg for, at du har en belønning klar, når din hund gør, hvad du vil. Du vil gerne sikre dig, at din hund forstår, at du er tilfreds med dens opførsel. Dette er den bedste måde at sikre, at hunden kender forskellen mellem god opførsel og forkert.

 

Når en hund hopper op på dig, så sørg for, at den bliver kendt. Dette vil ikke gøre ondt, hvis det gøres let, men det vil give dem en ubehagelig følelse, som vil hjælpe med at lære dem ikke at gøre det igen. De bør lære at undgå at gøre det for at undgå den reaktion, de får.

 

Primær forstærkning er noget, du kan implementere i din træning af din hund. Primær forstærkning gør brug af noget, som hunden elsker at få som belønning, når den opfører sig. Du kan bruge hundegodbidder eller en dejlig mavegnidning som primære forstærkninger. Dette vil lære din hund noget, den allerede vil have.

 

Det første trin i at træne en hvalp er at lære ham hans navn. Brug hans navn regelmæssigt, og lær dem derefter, hvordan de kommer til dig, når du bliver kaldt. Dette er de indledende ord, din hund skal vide. Brug meget tid sammen med din hund, så han vil lære at få tillid til dig. Dette vil gøre det lettere at træne senere.

 

Fortsæt træning gennem hele hundens liv for at sikre, at dens gode opførsel fortsætter. Du bør ikke stoppe med at træne dem som hvalp. Ved løbende at forstærke lydig adfærd og disciplinere negativ adfærd, vil du altid have en velopdragen hund.

 

Lær din hund ikke at gø med en lydløs kommando for at undgå at gø. Hvis du fortsætter med at gentage dette, er hunden sikker på at forbinde godbidder med kommandoen om at være stille.

 

Brug din hvalps navn lige så meget som du taler. Brug navnet gentagne gange i løbet af de første uger efter din hunds ankomst, især i de første uger derhjemme; hvalpen skal forbinde sit navn med at fokusere på dig. Vælg et hvalpenavn, der er let genkendeligt fra andre ord, som din hvalp kan høre i løbet af dagen.

 

Et sprøjt vand i din hund opfører sig forkert. Dette vil hjælpe din hund til at forstå, at det, den gør, er forkert.

 

Du bør altid rose din hund for at gøre noget godt. Beløn ikke uønsket adfærd og ros, når din hund reagerer korrekt.

 

Du bør beholde al træningen af din hund. Træning i mere end femten minutter ad gangen for at sikre succes.

 

Du bør altid give din hund ophold up-to-date med, hvad du har lært ham ved at give en udfordring med jævne mellemrum. Test ham om, hvad han ved, selvom du allerede er sikker på, at han gør det.

Hund og familie

Hvis du vil have din hund til at være mere adræt, skal du bruge lidt tid på at undersøge forskellige racer og finde den, du foretrækker. De fleste hunde kan lære agility og deltage i konkurrencer, men border collies, fårehunde og australske hyrder.

 

At forstå hundens triggere gør dig i stand til at håndtere adfærden korrekt. For eksempel, hvis den eneste gang, din hund gøer for meget, er når der kommer besøgende, så skal du måske bruge mere tid på socialt samvær.

 

Overvej en kasse, når du træner din hund. Med lidt tid og træning vil hunde, der er blevet kassetrænet, ikke have uheld indeni.

 

Du ønsker ikke at bruge ‘hvalpepuder’, hvis du forsøger at lære din hund at gå udenfor. Disse typer puder lækker, og urin- og afføringsenzymer betegnes som “potteområder”. De overbeviser også din hund om, at ethvert lignende udseende også er acceptabelt at bruge til badeværelsesformål. Du bør instruere din hund til at bruge udendørs for at aflaste sig selv.

 

En simpel opgave, du kan undervise i din daglige avis. Det første skridt er at lære at holde en genstand i munden. Han bliver så nødt til at vide, hvad genstanden har et navn. Den næste ting, han skal lære, er, hvordan man samler genstanden op. Hvis du holder det enkelt, vil de begynde at forstå forholdet mellem alle de opgaver, de skal bruge for at gøre for en kommando.

 

Hundetræning skal foregå på en enkelt eftermiddag. Før du fodrer, kæler eller tager din hund med udenfor, skal du befale ham at sidde. Hvis du løbende forstærker din træning, vil din hund vænne sig til at høre kommandoer regelmæssigt i enhver situation. Hvis din træning er sporadisk, vil din hund tro, at dette er det eneste tidspunkt og sted, hvor den skal være god.

 

Bliv ikke vred, træningen går ikke godt med din hund for dårlige reaktioner under træning. Du er læreren, og han eller hun er eleven, så hvis din hund ikke reagerer godt, kan det være, at du ikke er så god en lærer.

 

Du skal praktisere den adfærd, du vil have din hund på et konsekvent grundlag. Forvent ikke perfektion, når du træner din hund fra flagermusen. Du skal øve dig for at blive bedre til det. Det samme gælder, når du træner hund.

 

Du burde have opdaget nogle hundetræningsteknikker her, som du måske ikke kendte til. Brug de oplysninger, der er rigtige for dig. Sandsynligvis vil du blive knyttet til den yndige hvalp eller trofaste hund. Træning er nøglen til succes! Det er vigtigt, at din hund er godt trænet. Velkommen til livet med dit kæledyr.