Hund og familie
27. januar 2022

Lad ikke din bøvlede hvalp styre dit liv

By viborgnet.dk

Tillykke med at være et nyt kæledyr! Hvad er det første skridt? Korrekt træning vil gavne både dig og dit kæledyr meget mere behageligt. Disse tips kan give dig alle de værktøjer, du har brug for, når du træner dit kæledyr.

 

Timing er vigtig, når du træner hund, og du skal sikre dig, at du ikke overdriver det. Begynd med kortere træning og øg gradvist tiden dagligt. Vær opmærksom og afslut det punkt, hvor din hund begynder at blive urolig.

 

Mange gange vil ejere træne deres hunde én gang og ikke foretage nogen genopfriskning.

 

Brug aldrig stødhalsbånd til at træne din hund. De fungerer ikke ofte som annonceret og er dyre at starte op. De kan forårsage din hunds adfærd for meget.

Vælg en genkendelig sætning, som du vil sige til din nye hvalp, hele tiden du arbejder på at træne ham hjemme. Når du tager din hvalp udenfor, så sig den valgte sætning for at holde ham fokuseret på den opgave, han skal udføre.

 

En kommando, der bør læres tidligt til en hvalp, er “lad den”. Dette lærer dem at tabe noget og træde væk fra ting, du ikke vil have, han skal røre ved. Dette kan hjælpe med at få din hund til at stoppe på dine ejendele og hjælpe med at holde den sikker mod farlige materialer.

 

Lav træning med din hund hver dag. At tage sig tid til at have det sjovt med din hund, får din hund til at kunne lide dig mere, og din hund vil være mere tilbøjelige til at reagere godt på træning. Træning kan være ret sjovt, men du bør også afsætte noget rigtig “legetid”.

 

Vær konsekvent, når du træner din hunds træning. Når alle deltager i træningsforløbet, skal alle være på samme side og bruge de samme kommandoer. Din hvalp vil lære bedre, hvis kommandoerne er dem, den er bekendt med.

 

Dit hundetræningsprogram bør nyde træning. Hold sessionerne begrænset til 15 minutter, så hunden kan holde fokus for at undgå. Giv din hund masser af ros, når den gør noget rigtigt. Hvis du gør træning sjovt, vil han også nyde at lytte.

 

Arbejd på at lave din hund. Din hund skal vende tilbage, når den bliver kaldt. Byg denne adfærd i trin, så din hund lærer at adlyde dig på trods af distraktioner. Tilbagekaldelse kan en dag redde din hunds liv, men det kan også være livreddende.

 

Du ønsker ikke at træne din hund ved, at den ikke skal være bange for at høre dens navn.

 

Hundetræning tager tid og energi for at få succes. Hunde lærer bedst af konsistens og konsekvent træning. At bruge tid konsekvent med dit kæledyr dagligt vil få ham til at vide, at han kan stole på og stole på dig. Disse to egenskaber gør dig til en flokleder!

 

En hund, der har masser af sjovt legetøj, er mindre tilbøjelige til at grave gennem dine skraldespande. Tøm dit skraldespand regelmæssigt, især hvis det indeholder middel og/eller knogler.

 

Hvis din hund placerer bolden et andet sted, og du gør en indsats for at samle den op, fortæller du ham, at du er hans leder. Din hund vil forstå, hvad der kræves, hvis du konsekvent insisterer på, at den bringer bolden direkte til dig.

 

Mens det helt sikkert er muligt at lære en gammel hund et nyt trick, skal du huske på forhold eller medicinske problemer, som kan begrænse hans evne til at opføre sig på bestemte måder. For eksempel fungerer gigt og kravle over lange afstande muligvis ikke godt. Træning af en hund kan holde sin kognitive funktion. Sørg for, at du ikke forårsager din hund smerte.

 

Brug gode godbidder, din hund virkelig elsker for at opnå maksimal træningseffektivitet. Selvom det er noget, de normalt ikke er tilladt, såsom hotdogs eller ost.

 

Introduktioner til andre dyr skal gøres meget langsomt. Inden du tager et nyt kæledyr med hjem, skal du overveje, hvordan det vil påvirke de kæledyr, du allerede har. Du vil have alle dine kæledyr sammen, så du også kan være glad.

 

Prøv at ryste en “rystedåse”, når du træner din hund. Læg mønterne i en tom sodavandsdåse og forsegl den. Det vil forskrække din hund og få den til at stoppe sin adfærd. Ryst dåsen kun én gang for at undgå desensibilisering af din hund, vil ikke reagere på denne teknik.

Undgå uønsket adfærd, der opstår, når du ser det. Du bør sige “nej” til dit kæledyr “Nej” i en tone, der er fast. Råb eller slå ikke din hund overhovedet. Undgå dårlig opførsel i det øjeblik, det sker. Hunde har en tendens til at have kort opmærksomhed. Hvis du venter længe nok, vil de ikke forstå, hvad de gjorde forkert.

 

For eksempel er en afslappet hund sikker på at klare sig godt med positiv forstærkning, mens aggressive hunde kan kræve negativ forstærkning, hvis de skal anerkende din rolle som leder. Hvis du opdager, at din træningsmetode ikke er effektiv, skal du måske overveje at ændre din taktik.

 

Prøv at introducere en klikker for at hjælpe med at forstærke god adfærd. Prøv at bruge denne teknik med det samme, og gør dette flere gange i løbet af et par dage. Snart vil din hund forbinde klikket med ‘belønning’ eller andre positive handlinger, hvilket gør klikkeren til et værktøj, der kan forme ønskelig adfærd.

 

Et eksempel er at få din hund til at lære at hente papiret. Den første ting, din hund skal bære en genstand. Han bliver så nødt til at vide, hvad objektet har et navn. Den næste ting, han skal lære, er, hvordan man samler genstanden op. Hvis du gør det let at forstå, vil din hund forstå det lineære forhold i adfærden.

Hunde lærer gennem et belønningssystem, der inkorporerer gentagne teknikker. Sådan gør en hund et trick. Gentagelse og belønning er den eneste måde at træne en hund på.

 

Det er klogt for alle familiemedlemmer at være involveret, når det kommer til at træne din hvalp eller hund. Selvom én person kan udføre det meste af den faktiske træning, hjælper det med at involvere alle familiemedlemmer til at fremme konsistens og kontinuitet.

 

Trænede hunde er de gladeste hunde, og de holder også deres herrer glade. Når du begynder at indarbejde de tips, du har set her, vil du begge være på vej mod lykkeligere tider.