27. januar 2022

Gode tips til at passe på dig selv og baby under graviditeten

By viborgnet.dk

Uanset om du tænker på at blive gravid, få dit første barn eller senere, vil denne artikel give dig råd om, hvordan du tager dig af tingene. Hver graviditet er forskellig.

 

Køb barselsbh’er og -tøj, så snart du har brug for dem. Dette vil holde dig til at føle dig mere afslappet under processen. Der er ikke noget galt i at købe barselsartikler tidligt. Du er den, der har kontrol over, hvilket tøj der både er behageligt og føles behageligt.

 

Brug solcreme, hvis du er gravid, selvom du ikke rigtig havde brug for det før. Du bør også undgå at bruge solarier. Din hud kan være mere følsom, mens du er gravid, hvilket gør dig mere modtagelig for solskoldning.

 

Hvis du oplever forstoppelse, mens du er gravid, så spis mere fiberholdig mad som frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter. Hormonerne i din krop under graviditeten er årsagen til denne forstoppelse er hormonel. Dette kan føre til alvorlige problemer, og det er meget ubehageligt at håndtere.

 

En doula kan hjælpe dig igennem din levering. De hjælper din partner under den absolut bedst mulige fødselscoach.

 

Ved, at for tidlig fødsel er, og hvornår du bør gribe ind ved at ringe til din læge. Du får forhåbentlig aldrig brug for at bruge det. Oddsene for et positivt resultat vil være mere gunstige, når du er velinformeret.

 

Når du er gravid, bør du støtte din krop, mens du sover. Der findes mange mærker af specielle konturpuder, der er lavet til at vugge den gravide mave for komfort og støtte, når du sover. Prøv at sove med en pude under knæet og lænden.

 

Svømning er en god idé som din graviditet. Regelmæssig svømning er en fremragende øvelse, der vil hjælpe dig med at forblive aktiv gennem hele din graviditet, fordi det hjælper med at få disse smerter ud. Den vægtløse følelse, når du føler dig i vandet, er meget beroligende.

 

Tag dig tid til at gøre noget særligt for dig selv. Efter fødslen vil din tid blive brugt på at passe dit nye bundt af glæde, og det vil være meget svært at finde tiden til at forkæle dig selv. Tag dig tid til at se venner, få manicure og nyd din yndlingshobby.

 

Opfør dig som om du er gravid, før du bliver gravid. Stop med at ryge, stop med at ryge, juster din kost og træn. Det kan tage alt fra et par måneder til endda et år eller deromkring, hvis du forsøger at blive gravid, så planlæg på forhånd.

 

Tag en fødselstime, som dækker hele fødslen. Tilmeld dig så tidligt som muligt, så du får en plads. Du bør tænke på en ammetime. Disse klasser vil give dig alt, hvad du behøver at vide om graviditet.

 

Det er en god idé at massere din gravide mave i slutningen af dit andet trimester. Brug let tryk til at massere en beroligende lotion, mens du masserer din mave let. Spil afslappende musik og glem ikke at trække vejret. Dette vil hjælpe dig til at kunne slappe af og har en positiv effekt på babyen.

 

Hvis du har HIV, vil dette lade OB-GYN oprette en plan for at forhindre spredning af sygdommen til babyen. Det betyder også, at du har mulighed for at begynde at få specialistbehandling for selve hiv.

Der er visse typer mad, du skal undgå, mens du er gravid. Du bør undgå upasteuriseret mælk, enhver form for rå fisk og skaldyr og alle bløde oste.

 

Det er vigtigt at overvåge dit jernindtag, når du er gravid. Jernniveauer, der falder for lavt under vigtige dele af graviditeten, vil resultere i en meget højere træthed og for at sikre, at din baby udvikler sig ordentligt. Dit prænatale vitamin bør indeholde en passende mængde jern, men også arbejde for at inkludere fødevarer, der er rige på jern i din kost, bare for at være sikker.

 

Sørg for at spise jernrige fødevarer eller tage jerntilskud under din graviditet. Dette hjælper også moderkagen og barnets udvikling.

 

Din læge kan give dig masser af nyttige oplysninger, der er nødvendige for at sikre, at din graviditet er lykkelig og sund. Oplysningerne kan gøre det muligt for dig at blive hurtigere gravid og få en sund graviditet.

 

Sørg for at uddanne dig selv om graviditet, før du bliver gravid. Find en graviditetsbog, der virkelig kan hjælpe dig igennem din graviditet. Der er mange bøger derude, der dykker ned i graviditeten uge for uge.

 

Hvis du er gravid og ikke er klar til at offentliggøre det, kan du kreativt undgå alkohol ved sociale arrangementer. En metode er ved at forklare, at du kan gøre, er at sige, at du er på antibiotika. Du kan også forfalske at drikke rødvin ved at fylde dit glas med tranebær- eller æblejuice og lade andre tro, det er vin. Din partner kan hjælpe dig med denne troværdige list.

 

Ring til din læge, hvis du tror, at dit vand er gået i stykker. Mange kvinder har oplevet dette, og hvis det gjorde det, men for at mindske risikoen for en infektion skal babyen være ude inden for en vis tid.

 

Benkramper midt om natten kan være generende. Det foreslås også, at du strækker dine ben ud før sengetid. Bananer kan også hjælpe dig med at undgå kramper.

 

Tag ikke sætningen ‘spise for to personer, når du er gravid. Babyen er lille og kræver ikke en voksen voksen. Du behøver kun at spise omkring 300 kalorier, så din baby får god næring.

 

Dette kan hjælpe dig med at forblive sund og holde din vægt under kontrol.

Tag dine prænatale vitaminer og undersøg fødslen for at forberede dig selv.

 

Træn mens du er gravid, hvis du har din læge giver tilladelse.

 

Fødselstimerne fyldes hurtigt op, så hvis du vil deltage, så kom tidligt. Du kan endda overveje at tilmelde dig disse klasser, så snart du finder ud af, at du er gravid. Din OB / GYN kan tilbyde dig detaljerede oplysninger om lokale klasser og den slags vejledning, de giver. Hvis det ikke inkluderer en rundvisning på fødehospitalet, kan du gøre dette på egen hånd.

 

Som du har set fra ovenstående artikel, er der mange tanker og ideer til, hvordan du skal håndtere alle de forskellige aspekter af din graviditet. Selvom du ikke har at gøre med visse problemer under netop denne graviditet, ved du aldrig, hvad fremtiden byder på. Nyd din graviditet fuldt ud ved at lære alt, hvad du kan.