Campister i telt
27. januar 2022

Ekspertcampingtips til den begyndende campist

By viborgnet.dk

Camping er en fornøjelig måde at komme væk fra hverdagens rutiner. Du kan lade din stress ligge et stykke tid. Artiklen deler nogle nyttige tips, som du kan bruge næste gang du beslutter dig for at tage på en sjov tur ud i naturen.

 

Tøv ikke med at pakke for mange ting til dine børn. Camping kan blive meget rodet. Børn er alvorligt tiltrukket af snavs. Det betyder, at dine børn og deres tøj kan være ret snavset. Selvom der ikke er noget, du kan gøre ved det, bør du have ekstra tøj ved hånden.

 

Camping kan være utrolig sjovt eller utroligt farligt alt efter hvor forberedt du er. Vær altid godt forberedt, inden du tager afsted på en campingtur.

Sørg for din sygeforsikring. Du skal muligvis have en ekstra politik, hvis du rejser på din campingtur. Dette er meget vigtigt, hvis du skal på camping i et andet land. Vær sikker på at du forbereder dig i tilfælde af en skade eller sygdom.

 

Prøv at tilpasse svømning til din campingoplevelse. Du kan gå glip af bruseren, når du er på camping.

 

En bandana eller et lommetørklæde kan være et godt supplement til din rejse. Disse kan bruges til flere ting, håndklæder eller endda noget at bære en vare i.

 

Sørg for, at din campingplads er færdig, før det bliver mørkt. Hvis du rejser i en autocamper, bør der findes en sikker parkeringsplads. Hvis du har et telt, så find tør, høj grund. Hvis du gør det før natten kommer, får du mulighed for at blive fortrolig med dine omgivelser.

 

Det ville være forfærdeligt at glemme noget vigtigt som din sovepose eller lejrmåtte.

 

Hvis du tager en hundekammerat med på din rejse, skal du altid følge med ham. Der er campister, der er bange for hunde. Du skal altid respektere andre, når du camperer. Også, fordi det er et nyt territorium, så sørg for at holde kontrol over dem til enhver tid.

 

Hvis din påtænkte campingdestination er kendt for sit slingrende dyreliv, skal du fordoble dine forholdsregler, når det kommer til mad. Dette betyder, at du skærer ned på dine chancer for et angreb.

 

Det er virkelig vigtigt at sørge for, at du pakker de nødvendige genstande og udstyr til din campingtur. Din rejse kan blive ødelagt, hvis du glemmer et par ting.

 

Sørg for, at din sovepose passer til det miljø, du camperer i. Hvis du camperer i et koldere klima, så brug en tung taske og brug en let om sommeren. Du kan endda overveje en taske, der omgiver kroppen, og krammer en, da den hjælper dig med at holde på din kropsvarme.

 

Du bør aldrig efterlade din bil eller basecamp uden en mobiltelefon. Du kan også medbringe et par ekstra batterier, hvis hovedbatteriet dør. Din telefon kan være det bedste nødudstyr, du har, så sørg for, at den ikke dør på dig.

 

Du skal altid pakke en overlevelses- og førstehjælpskasse. Dette er ting, der kan hjælpe med at reducere virkningen af skader på din rejse tidligt. Du kan holde en potentielt alvorlig fra at blive værre, indtil du kan få den tilskadekomne noget medicinsk hjælp.

 

Camping kan give en fantastisk oplevelse, eller det kan være en helvedes tur. Forskellen mellem en god og en dårlig tur er alt påvirket af, hvor forberedt du er. Hvis du planlægger og forbereder dig på forskellige situationer, er der større sandsynlighed for, at du får en fornøjelig tur.

 

Et enkelt og oplagt råd er, at du bør skabe dit ly, inden det bliver mørkt. Det er meget sværere at slå sit telt op, når det er mørkt. Du skal lave bål ellers bliver du nødt til at bygge en lommelygte. Det er som udgangspunkt nemmere at få sit telt, hvis det er mørkt.

 

Forsegl hele dit telt. Du kan finde et rør i de fleste sportsbutikker, hvis dit telt ikke indeholdt nogen. Dette vil forhindre væsner og dårligt vejr i at komme ind i dit telt.

 

Planlæg ting, der er sjove at gøre, så hele din rejse, og tilføj nogle sjove aktiviteter for hele familien. Der er mere ved camping end blot at stege skumfiduser over et lejrbål. Brug din fantasi til at finde på ideer, som hvert familiemedlem vil nyde. Du vil måske lave forskellige aktiviteter, som både de ældre campister og yngre campister vil nyde.

 

Hvis du aldrig har camperet i skoven før og overvejer at gøre det, så sørg først for, at du vil kunne lide det. Slå et telt op i din have og tilbring hele natten derude. Tillad ikke dig selv at gå tilbage ind i huset efter noget som helst. Hvis du synes, det er en fornøjelig oplevelse, er camping sandsynligvis noget for dig.

 

Når du tager på en længere campingtur, skal du sørge for at have underholdning. Prøv at lade elektronikken blive hjemme, kortspil og fiskestang for at gøre det nemmere at nyde naturen omkring dig.

 

Det er vigtigt, at du beskytter dig mod solens stråler. Sørg for, at den solcreme, du vælger, har en høj SPF, da du vil være udendørs i lange perioder. Du kan også vælge solcreme, der indeholder insektmiddel. Det er bedst at undgå at omslutte dig selv med store mængder kemikalier, når du camperer.

 

Tag nogle vandrensningstabletter med dig. Disse tabletter vil vende alt vand og har brug for en ekstra ressource. Prøv tabletterne derhjemme først, så du ved, hvordan de vil smage. Du ønsker ikke at blive dehydreret, mens du camperer, fordi du ikke kan lide smagen af vandet.

 

Når du camperer i nærheden af en kilde med strømmende vand som en bæk eller å, skal du tage dig af enhver privat forretning nedstrøms fra din lejr. Dette sikrer, at vandet, der strømmer gennem din campingplads, ikke bliver forurenet med din “særlige gave”. Sørg også for, at du lindrer dig selv mindst 100 meter væk fra lejren.

 

Camping kan være et helt herligt tidsfordriv. Det giver dig mulighed for at forlade den hektiske virkelige verden og være ét med naturen. Brug de tips, du lige har læst, og din kommende campingtur bliver uforglemmelig.