Pige fejer i have
27. januar 2022

Det kommer naturligt: Råd om dyrkning af en økologisk have

By viborgnet.dk

Økologisk havearbejde kan være en stor smerte eller en meget afslappende hobby. Følgende råd vil vise dig ind i en vellykket og glad økologisk have med succes.

 

Brug enårige og biennaler til at tilføje et stænk af farve til din blomsterhave. Du kan også bruge disse blomster til at udfylde huller mellem buske og stauder, når de er i solen. Nogle planter til at komme i gang inkluderer petunia, morgenfrue, solsikke, rudbekcia eller solsikker.

 

Planter har alle brug for en god forsyning af C02 for at vokse godt. Planter vil ikke trives i miljøer, hvor der er høje niveauer af CO2. Den bedste måde at opnå et højt niveau af kuldioxid (CO2) på er at bruge et drivhus.

 

Mens du arbejder i din have i efterårssæsonen, vil du gerne holde øje med stinkbugs. Stink bugs nyder haver, peberfrugter og peberplanter og alle slags frugter. Hvis de efterlades uden opsyn, kan de gøre stor skade på dine planter, så hold øje med dem.

 

Plant løg, hvis du ønsker forår og sommer. Forskellige løg blomstrer på forskellige tidspunkter, så hvis du vælger det rigtige, kan du blomstre fra det tidlige forår til sensommeren.

 

Sørg for at beskytte dine løvfældende buske mod vejr og vind. Bind toppene sammen, og brug derefter et lagen eller et tæppe til at dække wigwamen løst. Dette vil fungere bedre end at pakke din plante ind med plastik, da det tillader luft at cirkulere, hvilket forhindrer råd.

 

Elsker du friske mynteblade, selvom du hader, hvordan de vokser til at overtage hele din have? Du kan kontrollere væksten af myntebladene ved at plante dem i en stor beholder i stedet for i din have. Hvis du foretrækker det, kan du endda placere beholderen i jorden, og bladene forbliver inden for pottens grænser.

 

Gødskning af din havejord. Gylle kan være effektivt, men det skal kombineres med en syntetisk kompost for at forhindre sygdomme i at inficere dine planter.

Hvis du skal have havearbejde for første gang nogensinde, er det vigtigt, at du følger instruktionerne, når det kommer til dine kemikalier og værktøjer. Hvis du går glip af dette nemme trin, kan du slibe eller endda brænde din hud. Hold din krop sikker og følg altid anvisningerne.

 

Lær den bedste høsttid for hver grøntsag. Hver type produkter har unik tid til at høste på toppen af smagen. For eksempel er ærter og zucchinier lækrest, når de plukkes ungt. Tomater smager dog bedre, jo længere de får lov til at modne på vinstokken.

 

Vær forsigtig, når du vander haven. Brug en iblødsætningsslange for at spare tid, så du ikke behøver at vande hver enkelt plante individuelt med en slangemundstykke, eller skal genopfylde en vandkande konstant. Brug lavt vandtryk for at undgå at beskadige ømme planter. Lad den vande planterne i et par timer, mens du laver andre ting.

 

Hav nogle plastikposer ved hånden, så du kan tage dine mudrede havesko over, hvis de er mudrede.

 

Fyr er en fantastisk økologisk barkflis. Dæk dine bede med nåle, de frigiver syre i jorden og nærer dine planter.

 

Nogle almindelige eksempler omfatter ageratum og ageratum. Hvis du ikke er sikker, kan du normalt finde nyttige oplysninger online, som vil besvare dit spørgsmål.

 

Økologisk havearbejde er sværere end at stole på kemikalier, men du vil høste en større belønning. Mens kemiske virksomheder kan komme med forbløffende påstande om deres produkter, er den økologiske metode langt sundere for dig og alle, du deler din mad med.

 

Ved at blande tingene og plante forskellige steder, vil du være i stand til at afværge sygdom og svamp naturligt.

 

Hvidløgene er klar til høst, når de grønne toppe bliver brune.

 

Du kan blot lave en ny have til stauder med få trin. Brug en spade til at skære græsplænen fri, vend den, og begrav derefter hele området under et tykt lag træflis. Vent et par uger og plant så dine stauder i det nye bed.

 

At bruge en gennemvædningsslange til at vande din økologiske have er det bedste valg.

 

Der er mange plantearter, der kan vokse i din økologiske have. Mulch er ven af planter, der kræver sure forhold.Denne slags planter bør mulches med et tykt lag fyrrenåle omkring efteråret hvert år.

 

Ved, hvad du skal kigge efter, når du køber planter, som du vil bruge i din økologiske have. Dette gælder især, når du køber stauder og enårige planter. Du skal sørge for, at du får de spirede og ikke blomstrer. Dette skyldes, at de kan begynde at gro et stærkere rodsystem i din have.

 

Du bør overveje at grave små kanaler mellem rækker af planter i din økologiske have. Dette vil spare vand og penge.

 

Du kan begynde at kompostere og lave den organiske gødning til at gøde din have. Denne praksis har den ekstra fordel at skære ned på dit affaldsproduktion, reducere dit affald og øge din haves produkter.

 

Undgå at bruge rengøringsmidler, når du vasker tingene for at forhindre, at der kommer kemikalier i jorden.

 

Ledsagende planter er en fantastisk måde at have haven på. En ledsagerplante er en, der naturligt understøtter planters vækst, vil hjælpe deres naboplanter, når de er parret sammen. Disse planter gør jorden rigere, og hjælper med at undgå brug af pesticider og gødning.

 

Dette hjælper med at holde svøben af planteødelæggende meldug, der ødelægger planter. Du kan endda blande det sammen i forvejen og opbevare det i køleskabet i så længe som tre uger. Du kan også bruge dette hver dag, indtil der ikke er meldug.

Som denne artikel sagde, er der ret meget involveret i vellykket økologisk havearbejde. At få din økologiske have til at give rige resultater kræver en masse indsats og tålmodighed, men du vil finde slutresultaterne det hele værd. Ved at bruge de tips, du lige har lært, kan du forbedre dine færdigheder inden for økologisk havearbejde.