Have
27. januar 2022

Dyrk en sundere have ved at bruge disse økologiske haveråd

By viborgnet.dk

Økologisk havearbejde er noget, som mange mennesker har, men aldrig tager udfordringen op.

 

Forudblød dine frø gennem natten på et mørkt sted. Dette vil hydrere frøene hydreret og give dig et lille forspring med din vækst. Frøene vil højst sandsynligt overleve og overleve.

 

Når du slår din græsplæne, må du ikke klippe den for tæt på snavset. Hvis du lader dit græs holde en vis højde efter klipning, vil græsrødderne blive dybere, grønnere græsplæne. Kort græs på den anden side er mere tilbøjelig til at blive tørret ud og blive brunt.

 

Gødskning er et vigtigt skridt i forberedelsen af din have. Gødning er fantastisk til at sætte planter i stand til at vokse, selvom det er vigtigt at bruge et kommercielt komposteret produkt for at minimere risikoen for patogener.

 

Placer et par centimeter organisk baseret barkflis rundt om dine grøntsager, som du kan. Barkflisen hjælper med at holde jorden omkring planterne mere fugtig. Det kan også hjælpe med at forhindre vækst af ukrudt. Dette kan spare dig for tonsvis af ukrudt at trække tid.

 

Kamillete påført planter kan være et effektivt middel mod svampeproblemer i din have.

 

Vælg en plante for at blive din haves omdrejningspunkt. Det bedste fokuspunkt bør være en plante, der er helt anderledes end dem, der er tilstødende.

 

Brug smarts, når du vander din have. Brug en type opblødningsslange, så du ikke behøver at lave individuelle vandinger med slangemundstykket, så haven kan blive vandet, mens du laver andre opgaver. Lad vandet løbe langsomt, så du ikke skader skrøbelige planter. Lad den vande planterne et stykke tid, mens du laver andre ting.

 

Hvis du har et snit på hånden, så beskyt i det mindste dine snit mod eksponering. Et snit vil sandsynligvis blive inficeret, hvis det udsættes for snavs eller snavs under havearbejde.

 

Hvis du planlægger havearbejde indeni, skal du vurdere mængden af naturligt lys, der er til stede. Hvis dit hjem ikke lukker tilstrækkeligt lys ind, bør du overveje at dyrke planter, der trives i miljøer med lav til middel lysmængde. Du kan også overveje at bruge kunstig belysning til at hjælpe.

Efter dine frø spirer, er varmelamper ikke nødvendige. Hold nøje øje med dine frø for at vide, hvornår du skal gøre dette.

 

Få mest muligt ud af den tid, du bruger i din have hver dag. Spild ikke din tid ved at søge højt og lavt efter tabt værktøj. Forbered alle dine værktøjer, før du arbejder i haven, og sæt dem derefter tilbage på deres plads, når du er færdig. Anskaf dig et værktøjsbælte eller et par bukser med mange lommer.

 

Din kompostbunke bør indeholde grønne planter og tørre plantematerialer. Grønt plantemateriale kan omfatte gamle blomster, frugtaffald, brugte blomster, vegetabilsk affald og græsafklip. Tørrede plantematerialer er ting som strimlet avispapir, savsmuld, pap, pap og tørret og opskåret træagtigt materiale. Undgå at bruge aske, trækul, trækul og syge planter i din kompost.

 

Hvis du planlægger at sælge afgrøder til folk og mærke dem som økologiske, bør du få et økologisk havecertificeret segl. Dette vil øge dit salg og skabe en loyal kundebase.

 

Gør din have er mangfoldig. Jo flere sorter af planter, der findes, jo flere slags dyreliv har du. Plant masser af planter i din have, der ligner et naturligt miljø. Hvis du kan opnå dette, kan du skabe en naturligt afslappende atmosfære, og du får også stor tilfredsstillelse ved at vide, at du har gjort din del for miljøet.

 

Tænk grundigt over ethvert produkt, du køber for at bruge i din have. Prøv at bruge organiske alternativer til de typiske kemiske gødninger. Et godt eksempel på at bruge kompost.

 

Ukrudt er irriterende i enhver haves eksistens. Dette vil hjælpe med at dræbe ukrudt uden at skade dig eller miljøet sikkert.

 

Dyrk nogle afgrøder, der er af høj værdi. Værdien af hver plante vil være forskellig for hver person. Du kan spare penge ved at dyrke dyre planter, der i starten er dyrere at købe. Plantemad, du elsker at spise.

 

Plant træer på en sådan måde, at de giver skygge til dit hjem. Dine træer kan give naturlig skygge, og det vil din elregning også.

 

Man skal bygge en kant med et hegn rundt om haven, inden man planter i den. At have noget til at holde dyrene ude af din have er en god måde at holde dine planter sikre, mens de vokser, og kan nå deres maksimale størrelse.

 

Snegle kan sprøjtes væk med en blanding af ammoniak og vand. Ammoniak er uskadeligt for dine planter, hvilket vil gavne dine planter. Det vil dræbe sneglene og forhindre dem i at skade dine blomster. Brug blandingen hver dag for de bedste resultater.

 

Hold din have ved at oprette og vedligeholde en tidsplan. En kalender af denne art hjælper med at fortælle, at du vil have en plan for hver sæson, der kommer. Du kan lave en plantekalender ved hjælp af et computerprogram, eller du kan bruge et program på din computer til at oprette og gemme den.

 

Dine nye planter i haven kan få næringsstoffer fra de rådnende grøntsager, du har placeret der. Du kan også bruge det afpuds i din kompostbunke, men det er også en fordel at bruge dem med det samme.

 

Sprit og eddike kan bruges til at rense saltaflejringerne væk fra terracotta lerpotter. Saltaflejringer udvikler sig nogle gange på ydersiden af potten over tid. Bland lige dele vand, hvid eddike og sprit i lige dele, og sprøjt kombinationen på gryden.

 

Ledsagende planter er en fantastisk måde at have haven på. Meget af et naboanlæg. Ledsagende planter hjælper hinanden ved at berige jorden og frastøde skadedyr og forbedre jordkvaliteten.

 

Planlæg din køkkenhave på papir!Skriv de ting ned, du ønsker at plante, og lav et kort over din have. Overvej ting som bredde og plantehøjde ved modenhed, og hvor meget sol og fugt der kræves.

Ved at huske på alt det, du har lært af denne artikel, kan du dyrke din egen økologiske have med tillid. Med de tips, du har fået fra denne artikel, skulle du nu være i stand til at lave hjemmedyrket, økologisk mad lige i dit køkken, som du og andre kan nyde.