Hvad er forskellen på racen Staffordshire Bull Terrier & Engelsk Staffordshire Bull Terrier
Er Bull Terrier hunde ulovlige i Danmark?
Den danske hundelov, der blev indført i 2010, har til formål at fremme ansvarligt hundeejerskab og mindske antallet af aggressive hunde i landet. Det skyldes en række hundeangreb og udbredelsen af de såkaldte kamp/muskelhunde. Loven specificerer, at hunde altid skal være under opsyn og kontrol, enten via snor eller ved hjælp af stemmekommando. Endelig indeholder loven sanktioner for at eje en aggressiv eller farlig hund, herunder mulig aflivning, hvis dyret har angrebet eller skadet en anden person eller et andet dyr. Generelt har hundeloven til formål at beskytte både borgerne og deres hunde ved at fremme ansvarligt ejerskab og forebygge fremtidige tilfælde af aggressioner. Der har dog været en del forvirring omkring loven, som også er blevet ændret med jævne mellemrum, senest i 2014. Det har gjort at mange hundeelskere, som gerne vil have en Bull Terrier, er blevet i tvivl om, om denne hun er lovlig at eje i Danmark. Er du interesseret i Bull Terrier-racerne, men ikke ved hvad loven siger, så læs med herunder.
Hvilke Bull Terrier-racer er ulovlige i Danmark?
Grunden til at mange er forvirret over hundeloven, skyldes at racen Amerikansk Staffordshire Terrier, er på listen over forbudte hunde i Danmark. Det skyldes at der findes andre Staffordshire Bull Terrier racer og det er derfor en naturlig kilde til forvirring for mange danskere. Der findes 13 hunderacer på listen over forbudte hunde, men kun en enkelt af disse racer, er relateret til Bull Terrier – nemlig den amerikanske staffordshire terrier. Denne race må ikke forveksles med Engelsk Staffordshire Bull Terrier, der er nemlig forskel på disse to udgaver af racen, hvilket også er grunden til at kun den ene udgave er ulovlig.
Hvad er forskellen på de forskellige Staffordshire Bull Terriers?
Selv om navnene kan virke ens, er der tydelige forskelle mellem en Staffordshire Bull Terrier og en engelsk Staffordshire Bull Terrier. For det første er den engelske variant generelt større i størrelse og har en længere, slankere bygning. De har også en længere snude end deres amerikanske modstykke. Med hensyn til temperamentet har engelske Staffies tendens til at være mere rolige og mindre aggressive, hvilket gør dem bedre egnet til familielivet. Begge racer er dog kendt for deres loyalitet og hengivenhed over for deres ejere og kan være fremragende ledsagere.
Det er vigtigt at bemærke, at i nogle lande, f.eks. i Storbritannien, er amerikanske Staffies ikke anerkendt som deres egen race og anses for at være en type engelsk Staffy. I sidste ende er det afgørende at foretage grundig research, før du tager en hund ind i dit hjem for at sikre, at de passer til dig og din familie, især når man bor i Danmark, hvor der findes en hundelov, som forbyder visse racer af hunde. Som hundeejer er det nemlig dit ansvar, hvis din hund skader andre hunde eller mennesker og i den yderste konsekvens, kan det betyde større bøder, erstatningskrav og i nogle tilfælde endda en fængselsstraf, hvis man ikke har sin hund under kontrol.