18. januar 2023

Vil du gerne have en lykkelig hund? 3 gode tips til at blive den bedste hundeejer

By viborgnet.dk

En hund har en helt særlig plads i vores hjerte. De giver liv, morskab og meget mere i vores hverdag. Men hvad kan vi give vores hund? Hvordan bliver vi den bedste hundejer? Der hører en del forpligtigelser med til livet som hundeejer. Her er 3 gode tips til at blive din firbenede makkers bedste ven.

1. Maden er vejen til hjertet

Du kan næsten garantere dig at alle hunde er fantastisk madglade. Du kan næsten få en hund til hvad som helst, så længe du har lidt lækkert i hånden. Hundesnacks og mad er ikke bare tilfældig forkælelse til hunden, det er også et essentielt redskab til at træne dem. Hunde responderer langt bedre på ros end de gør på skæld-ud. Derfor bør du altid belønne din hund for god opførsel med masser af kærlighed og, vigtigst af alt, lækre hundesnacks. Du kan finde alt, hvad du skulle have brug for til din hund på Canem.dk.

2. Gåturen er til kvalitetstid

Det er et absolut must at gå tur med din hund hver eneste dag, men selvom det kan føles som en pligt, så skal du huske at det nok er din hunds yndlingstidspunkt på hele dagen. Undlad at tage telefonen med eller smide musik i ørene, når du går tur med din hund, men brug denne særlige tid på at interagere med din hund og gøre gåturen endnu bedre. Det kan være I skal kaste lidt med en pind, øve tricks eller løbe en tur sammen. Din hund får masser af ekstra stimuli, hvis du giver gåturen din fulde opmærksomhed.

3. Hundetræning er essentiel

En veltrænet hund er en god hund. Hvis du har en hund, som ikke hører efter eller gør som du siger, så er det ikke fordi du har en dum hund – den mangler bare opdragelse! Alle hunde kan trænes, og som en god hundejer bør du altid træne din hund. Den skal både trænes i øvelser, som at komme, når du kalder, sidde pænt, vente på maden, gå pænt med snor og så videre.