19. januar 2023

Derfor er børn vilde med legemåtter

By viborgnet.dk

I de første år af børnenes liv, så er der rigtig meget der skal udforskes. Rigtig mange eventyr foregår nede på gulvet, især når man endnu ikke er særlig høj. Derfor er det vigtig for små børn og tumlinger at have et legetæppe, så de kan udforske deres omgivelser, lege og tumle omkring på gulvet uden at komme til skade.

Hvad er en legemåtte?

En legemåtte er et form for tykt skumtæppe, som er varmeisolerende og dejlige blødt både at sidde og ligge på. Det vil hurtig blive dit barns yndlingssted at opholde sig, når der skal leges.

Vores børn fortjener det bedste, og en legemåtte er et dejligt stimulerende miljø for de små. Det er et perfekt sted, hvor man kan træne de motoriske færdigheder, som for eksempel at mave sig afsted, kravle eller tage de første par skridt.

Motorisk træning på legemåtten

Sikkerheden skal være på plads, når man træner de motoriske færdigheder. Børn er uforudsigelige, så lige pludselig kan de finde på at løfte sig op, kravle afsted eller tage små skridt på et hårdt trægulv, og det kommer til at gøre ondt, hvis man falder på måsen her.

En legemåtte er et trygt sted, hvor man kan øve sig i de første bevægelser. Legemåtten er lavet i et blødt skumstof, som tager imod, hvis man falder. Det vil sige den lille bare kan slå sig løs, uden at være i fare for at tage skade.

Legemåtter fungerer til alle formål

En legemåtte er et dejligt multifunktionelt tæppe, som kan glæde både børnene og hele familien. Det er et sted, hvor man kan sidde og læse en god bog, tage en lur, lege med ens yndlingslegetøj eller hygge sig og se fjernsyn.

Du behøver ikke skrotte legemåtten, når barnet bliver ældre. Større børn har også glæde af at sidde på måtten og hygge sig på gulvet. Mor og far kan også bruge måtten til at lave yoga eller pilates, hvis det skulle være. Samtidig ser legemåtter ganske moderne og trendy ud, så de er flotte bare at have liggende som et fedt tæppe derhjemme.