Madlavning
16. januar 2022

Tjek denne artikel ud for tips og tricks til madlavningssucces

By viborgnet.dk

At blive en stor kok er nemmere, end du sikkert tror, ​​det er. Det er okay at finde ud af, hvad dine styrker er ved at eksperimentere, mens du laver mad. Disse tips vil hjælpe dig med at blive mere vidende om madlavningsekspertise og give dig mulighed for at prøve nye ting. Brug dette råd til at fremme dine færdigheder i køkkenet.

Hvis du gerne vil begynde at lave mere mad på egen hånd, så prøv at kigge på grundlæggende kogebøger på dit lokale bibliotek eller boghandel. Prøv nogle opskrifter, indtil du finder på noget, der virker for dig.

Bag altid dine skorper i længere tid, end opskriften angiver, for at få de bedste resultater. De skal være gyldenbrune i stedet for blege blonde. Denne farve er et bevis på, at sukkeret er karamelliseret i tærtebunden for ekstra sødme.

Skær kød meget tyndt og med kornet, når du rører. Dette kan tage meget tid og meget tidskrævende.

Der er et trick til at gemme din ret, og du kan bruge den med det samme. Bland en spiseskefuld stivelse og 2 spsk vand. Rør opløsningen i din sauce for at gøre saucen tykkere. Blandingen skal tilsættes langsomt og konstant omrøres, så det ikke gør saucen for tyk.

Delvis nedfrysning af kød gør det lettere at skære i tynde strimler. Dette er den perfekte teknik, når du tilbereder asiatiske retter. Sørg dog for at lade kødstrimlerne tø op inden du tilbereder dem, sørg for at kødet er optøet inden du tilbereder det.

Tilbered aldrig hele dit måltid uden at teste krydderierne. Kog en lille del af det i en gryde og smag det først.

Æbler er en grundpille i efterårets og vinterens madlavning, men de fordærves hurtigt, hvis de opbevares forkert. Varm, tør luft vil få æbler til at rådne, så opbevar dem i forseglede eller bundne plastikposer, og sørg for, at de opbevares i et køleskab eller en kølig kælder. Et råddent æble kan faktisk ødelægge bunken, så hold godt øje med dem, mens de opbevares.

Har du planer om at lave mad med friskdyrket basilikum? Tag et par kviste af denne friske urt og læg den i en lille beholder eller glas. Stilkene skal derefter dækkes med vand. Opbevar den på køkkenbordet, så den er frisk i flere uger! Basilikumen får rødder, hvis du en gang imellem skifter vandet regelmæssigt. Trim basilikum regelmæssigt for at fremme vækst og forbliver frisk.

Kig dine opskrifter igennem og få et fingerpeg om, hvilke trin du kan gennemføre på forhånd. Du kan få en masse af dine forberedelser til at arbejde i god tid. Dette fjerner meget af stresset fra endnu mere komplekse opskrifter og retter.

Hvis dine burgere ser ud til at klæbe til overfladen af ​​din grill, vil det være svært at vende dem uden at ødelægge dem i processen. Prøv at børste vegetabilsk olie på kogefladen før tilberedning, så maden ikke sætter sig fast.

Du skal læse etiketterne, når du køber ingredienser til en opskrift. Mange almindelige madlavningsingredienser inkluderer stoffer, der kan være usunde. Du ønsker at producere et produkt, der ikke er højt i sukker eller salt, fordi begge dele kan give store helbredsproblemer, hvis de spises for meget.

Du bør overveje at udskifte dine krydderier hvert andet år og købe nye. Krydderiernes smag formindskes, hvis de sidder for længe. Hvis du køber for meget af et krydderi, så giv halvdelen til en ven eller et familiemedlem.

Brug salt i vandet, når du laver pasta. Dette vil hjælpe med at krydre pastaen, mens den koger. Saltning af kogt pasta efter kogning vil ikke have samme effekt.

Køb kun knive af god kvalitet til dit køkken. Sløve knive forårsager flere skårne fingre og ulykker end skarpere.

Det er vigtigt at passe ordentligt på træskærebræt. Et træskærebræt kan vride eller flække ved for meget udsættelse for fugt, varme og tørhed. Nedsænk ikke skærebrættet i vand, tørre det i stedet af med en svamp med varmt vand og sæbe. Du kan restaurere et beskadiget bræt ved regelmæssigt at smøre det med et produkt specielt til skærebrætter for at vedligeholde dit. Sørg for, at skærebrættet er helt tørt før brug.

Friske krydderurter og andre slags krydderier kan tilføje et kick til den traditionelle ret. Tørrede urter er ikke helt så iøjnefaldende i mere komplekse retter. Friske krydderurter har en bedre smag.

Lær lidt om enhver ny mad, som du ikke har lavet mad med før. Du kan blive overrasket over maden.

Gør det forberedende arbejde først for at spare tilberedningstid. Du kan ofte tilberede dine ingredienser en dag eller mere i forvejen. Der er mange tilfælde, hvor smagen af ​​ingredienserne faktisk giver et mere smagfuldt præg til dit måltid.

Der er mange gode måder at tilberede østers på. Du kan tilberede østers på andre måder end blot rå med citronsaft. Drys med parmesanost og peber over toppen og steg, indtil det bobler. Østers sauteres også. Bag østers med skaller stadig i skallerne. Læg i en ildfast fad, dup lidt smør på østersene og drys lidt rasp ovenpå, og bag ved 425 grader i fire til fem minutter. Server dit smør begynder at boble.

Indstil en timer, som du nemt kan bære med ovntimeren.

Bouillonterninger opløst i den rigtige mængde vand vil også virke. Dette er en god måde at fugte din mad, du tilbereder den nødvendige mængde fugt og samtidig tilføje mere smag.

Røde kartofler indeholder skind, der er for tyndskallet til at indeholde meget fyld.

Du kan være meget stresset over at tilberede et stort måltid til familiens måltid. I stedet for at lade din stress blive til panik, så prøv at gøre alt dit forberedelsesarbejde aftenen før. Sæt dine ingredienser frem, tilbered marinader, så de er klar til at gå næste dag.

Brug disse tips og se, hvor meget de hjælper dine madlavningsevner. Giv hvert forslag et skud mindst én gang. Jo oftere du bruger disse ideer, jo hurtigere kan du forfine dine madlavningsevner. Du kan blive en bedre kok på ingen tid, hvis du overvejer disse tips.