Mad
16. januar 2022

Madlavning gjort enkelt, så den passer til din travle hverdag

By viborgnet.dk

At lave et lækkert måltid kan være svære ting at lære at mestre. Denne artikel har givet mange tips til, hvordan du kan hjælpe dig med at lave nogle gode måltider.

Dette vil give din mad maksimal smag, når den er færdig.

Tilbered ikke alt lige efter tilsætning af krydderier. Kog først en lille mængde i en patty.

Det er ekstremt vigtigt, at du har skarpe knive er altid skarpe. Sløve knive er farlige, og de gør det også svært at skære ting.

Hurtig tilberedning af grøntsager får dem til at bevare meget af deres næringsværdi. Grøntsager, der koges langsomt, kan miste meget af deres smag og ernæring. Disse tilberedningsteknikker gør grøntsagerne mere sunde generelt. Det er kun muligt at tilberede grøntsager i kort tid.

Er du en opskrift? Tag et stort bundt af basilikum og kom i et glas. Fyld glasset lige nok med vand, indtil stilkene er dækket. Hold på køkkenbordet, så holder den sig frisk i ugevis! Basilikum kan endda begynde at gro rødder, hvis du skifter vandet indimellem. Skær basilikum en gang imellem, så den vokser endnu mere, og du vil kunne nyde frisk basilikum!

Se dine opskrifter igennem, og beslut hvilke trin der kan gennemføres på forhånd. Du kan forenkle madlavningsprocessen ved at gøre dine forberedelser en dag eller mere i forvejen. Dette tager meget af stresset ud af selv de mest komplicerede opskrifters sjov og retter.

Planlæg at forberede et stort parti, så du kan fryses og bruges senere. God hjemmelavet hønsefond er en skøn base i supper, gryderetter, gryderetter og andre retter.

At sautere grøntsager i lidt kyllingebouillon er en sund måde, du kan tilberede dem på. Dette giver en lækker måde at nemt lave grøntsager på.

Hvis opskriften kræver vand, skal du skifte den op ved at bruge en bouillon, oksekødsbouillon eller kogevæsker. Hvis dine yndlingsopskrifter kræver mælk, så prøv at bruge kærnemælk, yoghurt eller creme fraiche. Brug af forskellige væsker kan tilføje næringsindhold til visse retter og endda gøre det mere nærende.

Tilbered noget af din mad dagen før for at spare tid og hovedpine. Skær grøntsager op og lav marinader eller saucer før, så du kan spare tid. Du vil føle dig mindre stresset og mere klar til at lave mad dagen efter.

Du bør overveje at udskifte dine krydderier hvert andet år og købe nye. Krydderiernes smag formindskes, hvis de bliver siddende for længe. Hvis du køber et krydderi, som du ikke bruger så tit, så giv nogle til et familiemedlem eller en ven for at undgå at spilde det.

Læg umodne frugter i en plastikpose, du har prikket små huller i. Hvis du lægger dem i posen med hold, vil luften gå gennem posen, luften kan cirkulere og sikre, at gassen fastholdes, hvilket hjælper frugterne med at bevare deres vidunderlige smag.

Når du laver mad med friske krydderurter som persille eller dild, skal du samle dem i bundter og skære dem med en saks. Dette vil holde dem tørrere og mindre tunge end hakket med en kniv.

Du bør rense dine tallerkener, mens du bruger dem.

Når du står over for at tilberede et vanskeligt måltid, så lav noget af det forberedende arbejde dagen før for at reducere noget af den involverede stress. Få alle de ingredienser, du skal bruge, og hak eller mål alt, hvad du kan på forhånd. Du skal kun samle det hele og sætte varme på det, hvis du forbereder dig godt.

Friske løg udsender svovlholdig gas. Din salsa kan blive ødelagt af svovlholdig gas. Skylning af løgene slipper for gassen.

Indstil en urtimer, som du også nemt kan have med dig.

Bouillonterninger kan også tilføje smag. Dette giver maden samtidig med at det tilføjer endnu et niveau til smagsprofilen.

Røde kartofler har for tyndt skind til at holde til et tykkere fyld.

Brug blødt smør ikke smeltet smør til at lave sukker og smør til småkager. Hvis den er begyndt at smelte, så stil den i fryseren i kort tid for at hærde den, eller sæt dejen i køleskabet efter du har blandet alle ingredienserne. Din dej breder sig lige så meget, hvis du bruger kølig dej.

Mørkegrønne bladgrøntsager er super nærende, men de er besværlige at forberede. Det kan være trættende og tidskrævende at tage de hårde stilke ud. Gør det nemt ved at folde bladet og derefter brække stilken ud. Du kan også skære stilken fra det foldede blad ved hjælp af en kniv.

Ryst op, hvis din familie er træt af at se den samme gamle frosne sukkermajs på bordet hver aften. Tilføj en knivspids kokosflager til dine majs for en meget eksotisk smag.

Lær at bruge farver som guide til madlavning. Farverige tilføjelser til dine øjne og visuel appel. Vær innovativ i at bruge farve, og folk vil spise maden på ingen tid.

Det er så nemt ved en fejl at tilsætte mere salt end nødvendigt, men det kan stadig rettes. Tilsæt to skrællede og hakkede rå kartofler til retten, og lad simre i omkring 15 minutter. Kartoflerne vil absorbere eventuelt ekstra salt, der er i retten. Hvis du tilbereder en tomatret, kan du smide mere i for at reducere saltet.

Du kan reparere en tærtebund. Hvis din tærtedej bliver for meget, kan den revne. Prøv at lægge lidt koldt vand på revner og bruge fingrene til forsigtigt at gnide det berørte område. Hvis du bemærker revner i den øverste skorpe, så brug lidt mælk på en pensel og drys med groft malet sukker. Dette vil give en glasur, der skjuler revner.

Som denne artikel gik over, vil du være i stand til at blive bedre til at lave mad ved at bruge de tips, du blev præsenteret for. Med dette råd er alt, hvad du skal gøre, at vide, om du kommer ind i dit køkken og begynder at lave mad! Du vil lave mad, som alle vil nyde.