24. januar 2023

Sådan bestiller du tid til den rigtige form for massage

By viborgnet.dk

Går du med ømme muskler, ondt i nakken, eller føler du, at nogle af dine muskler er fastlåst? Vi oplever alle fra tid til anden, at musklerne er ømme. Nogle gange går ømheden over af sig selv. Det kan eksempelvis være ømhed, der skyldes mælkesyre i musklerne, hvis vi har trænet hårdt dagen før. Andre gange kan musklerne blive ømme, fordi de overbelastes forkert. Her er der ikke udelukkende tale om forkert træning, som i sig selv kan give ret store problemer, men i høj grad også forkerte arbejdsstillinger og dårlig holdning.

Hvis du har en vedvarende ømhed, bør du få musklerne løsnet op med en god massage. Gør du ikke noget ved problemet, vil kroppen automatisk forsøge at kompensere for det ømme sted, således at din kropsholdning bliver forkert. Dette medfører yderligere smerter og ømhed andre steder, da kroppen ikke er bygget til skæve belastninger. En dygtig massør Vordingborgtilbyder mange flere typer af massage, end der nævnes her. I denne artikel vil vi kort gennemgå forskellige typer af massage.

Populære typer af massage:

  • Fysiurgisk massage
  • Graviditetsmassage
  • Triggerpunkt massage
  • Sports massage
  • Hoved – og ansigtsmassage
  • Hånd – og fodmassage

Fysiurgisk massage

Den fysiurgiske massage er en meget dybdegående massage. Her kommer massøren ned i de dybereliggende muskler og får løsnet spændingerne op.

Graviditetsmassage

Under en graviditet sker der en stor forandring i kroppen. Leddene bliver løsere og mere eftergivelige, hvilket øger presset på muskulaturen. Samtidig ændres holdningen markant og hurtigt i det sidste trimester, således at den gravide går bagoverbøjet for at ramme balancepunktet. Dette belaster leddene, hvorefter der kan opstå smerter. En graviditetsmassage er en blid og behagelig massage, med særlig fokus på de udsatte muskler.

Triggerpunkt massage

Triggerpunkt massage drejer sig om at finde de triggerpunkter, der medfører en øm muskel. Ved at finde det rette triggerpunkt og løsne op for det, kommer musklen til at slappe af og ømheden forsvinder.

Sports massage

Sports massagen har ligesom den fysiurgiske til formål at løsne ømme muskler op. Sportsmassagen har dog ekstra fokus på ømhed på grund af hård træning samt eventuelle sportsskader.

Hoved – og ansigtsmassage

Spændinger i ansigtet kan føre til hovedpine. Med en ansigtsmassage er der fokus på at fjerne spændinger. Samtidig føles ansigtsmassage som dejlig selvforkælelse.

Hånd- og fodmassage

Hånd – og fodmassage kan have to formål: Det kan være med henblik på at afhjælpe smerter fra skader eller overbelastninger. Det kan også være ren wellness, hvor hænder og fødder bliver arbejdet godt igennem.