Nyttige madlavningstip fra nogle af de bedste kokke
Mange mennesker har en naturlig tilbøjelighed til at være en madlavningsprofessionel, men bliver skræmt af de færdigheder, der kræves. Det fantastiske ved at lave mad er, at du kan tage et skridt ad gangen, og ved at følge tipsene i denne artikel, vil du være overbevist om, at du har det, der skal til for at blive den næste topkok.
Hvis du lige er begyndt at lave flere af dine måltider, så tag til det nærmeste bibliotek eller boghandel og find en kogebog med enkle, sjove opskrifter. Prøv nogle opskrifter, indtil du finder på noget, der virker for dig.
Bag altid tærte- og tærteskorper i længere tid end højst nødvendigt. De skal have en gylden karamelfarve i stedet for blegblonde. Den mørkere farve indikerer, at sukkeret i skorpen er begyndt at karamellisere og vil give en sød og sprød smag.
Delvist nedfrysning af kød er lettere at skære i tynde strimler. Dette er fantastisk at gøre, når du skal skære kød i tynde skiver til asiatiske retter som kinesiske eller thailandske retter. For at sikre, at kødet steger jævnt, skal du sørge for, at det er optøet inden brug.
Prøv at tilføje blomkål sammen med din kartoffelmos for at sænke fedtindholdet. Den noget milde smag af blomkål vil blande sig problemfrit med dine kartofler, mens du samler de andre ingredienser op. Blomkål har samme tekstur og farve som kartoffelmos, hvilket giver dig en perfekt måde at tilføje en anden grøntsag til din ret, mens du skærer i kalorier.
Brug altid lufttætte beholdere til at opbevare bageingredienser som sukker eller mel. Hvis du opbevarer din mad i lufttætte beholdere, forhindrer du dem i at fordærve eller blive inficeret med insekter. Du kan finde overkommelige beholdere, og du vil spare penge ved at spise rester.
Dette forhindrer dem i at brænde op, mens de koger på dem. Brug to parallelle spyd i modsætning til et enkelt spyd for at undgå, at maden falder af.
At sautere grøntsager i lidt hønsebouillon er en sund og lækker måde, du kan tilberede dem på. Denne teknik er en lækker og sund måde at nemt tilberede dine grøntsager på.
Læs etiketter for ethvert produkt, du køber for at bruge i en opskrift. Mange almindelige madlavningsartikler indeholder usunde skjulte ingredienser, der kan være usunde. Du ønsker at sikre, at det ikke er højt i sukker eller salt, fordi begge kan forårsage store sundhedsproblemer, hvis de spises for meget.
Dette vil hjælpe med at give din ret til at blive mere smagfuld.
Tilbered noget af din mad dagen før, hvis du ikke kan klare at gøre alt på én nat. Skær grøntsager op og lav saucen aftenen før, så du kan spare tid. Dette vil hjælpe med at reducere din stress og reducere din tilberedningstid den følgende dag.
Hvis du planlægger et komplekst måltid, kan forberedelsesarbejdet dagen før lette noget stress. Få alt sammen på forhånd; sørg for, at du har alle ingredienserne, mål og hak alle krydderier eller krydderurter, og sørg for, at du har, hvad opskriften kræver. Du kan reducere en masse opskrifter til et spørgsmål om at blande alt sammen og sætte varme på det, hvis du skal lave mad.
Saltet hjælper med at holde urterne på skærebrættet og tilføjer også lidt ekstra smag. Tilsæt ikke for meget salt til den ret, du laver, for at forhindre oversaltning. Saltet, der bruges på dette bord, giver dine krydderurter nok smag.
Løg, der er rå, har en stor mængde svovlholdig gas. Gassen kan fuldstændig ødelægge en ellers fantastisk salsa. Du fjerner gassen fra dine løg ved at skylle dem og tørre dem med et køkkenrulle.
Det er vigtigt at passe ordentligt på dine træskærebrætter. Et skærebræt lavet af træ kan revne og blive skævt, hvis det udsættes for overdreven fugt, varme eller tørhed. Nedsænk ikke brættet for at rense det, men rengør det i stedet med en svamp og varmt vand. Du kan finde olie designet til dette formål. Sørg for, at skærebrættet er helt tørt, før du bruger det.
Der findes mange varianter af kartofler, og de er ikke altid tilstrækkelige erstatninger for hinanden, når de laver mad.
Indstil en timer, som du nemt kan bære med ovntimeren.
Kølestativer, der stables oven på hinanden, kan stables, er gode ting at bruge, når du bager. Stabelbare kølereoler er meget effektive måder at bruge din plads mere effektivt på. Stable kølende lækkerier op i den plads, du har brug for at arbejde i.
Tilsæt krydderier efter de er kogt. Peber, cayenne, cayennekrydderi og salt er fremragende krydderier. Mange mennesker kan lide forskellig smag, når det kommer til krydderi. Hver person vil have deres nydelsesniveau.
Du kan være meget stresset over at forberede et stort måltid til et vigtigt familiemåltid. I stedet for at løbe rundt som en sindssyg den dag, hvor alle kommer, så lav så meget af det forberedende arbejde som muligt den foregående aften. Angiv mål, ingredienser, redskaber og saucer.
Læg tungere, og læg derefter salat og andre ingredienser, der let visner, ovenpå.
Mikrobølgeovn dine citrusfrugter, før du juicer dem for at få deres maksimale udbytte. Varm dine frugter op i kun ti sekunder. Efter at frugten er færdig i mikrobølgeovnen, rul den hen over din disk, før du skærer den op og begynder juice-processen.
Prøv at eksperimentere med safran, når du vil prøve nye krydderier. Safran kan skabe en lys og solrig smag, som ingen andre kilder. Safran er en populær gammel urt, som stadig er dejlig.
Sørg for, at du bruger de rigtige kartofler i dine opskrifter. Kartofler kan være voksagtige, voksagtige eller melagtige. Russet er en almindelig slags melet kartoffel. Voksagtige kartofler er gode til at dampe eller koge, fordi de har en god form, når de opvarmes. Røde og hvide kartofler er blot nogle få eksempler på de voksagtige kartofler.
At kunne lave velsmagende måltider er altid et plus, uanset om du vil lave mad til familiemedlemmer, eller du vil gøre et godt indtryk på en date. Hver kultur i verden værdsætter måltider med sine kære. Hvis du bruger informationen og rådene fra disse tips, kan du blive det bedste, der kan ske med mad siden skiveskåret brød.