15. september 2022

Kvikguide til brugte ure

By viborgnet.dk

Det er blevet in at købe ure som secondhand vare. Årsagen til den store opblomstring i salget af brugte ure skyldes, at der er kommet en enorm stor efterspørgsel på særligt ure fra Rolex, Omega og Audemars Piguet. Men hvad gør efterspørgslen til en god investering?

Derfor er brugte ure en god investering

Fordi den nuværende efterspørgsel overstiger det tilgængelige udvalg af urene, og fordi der ikke produceres nye ure hastig nok og visse modeller udgår, er udbuddet ikke tilsvarene. Hermed træder det klassiske markedsprincip i kraft, hvor efterspørgsel dikterer højere priser.

Hvad endnu bedre er, så ser det ud til, at urene kun bliver mere efterspurgte fremover, hvormed værdien på urene stiger. Man kan derfor købe et brugt ur med stor chance for en god fortjeneste ved senere salg!

Der er naturligvis ingen garanti, men det er tendensen lige nu, hvis man køber de rette mærker.

Gå efter de kendte mærker

Når man skal købe sit brugte luksusur, er det de tidligere nævnte mærker fra Rolex, Omega og Audemars Piguet, som er de mest sikre valg, ligesom Rolex lillebror-mærk Tudor også er værd at overveje.

Særligt Rolex er ganske enkelt bare et ur, der ser ud til at bevare sin høje værdi og endda vokse i den. Rolex er af nogle få ur-entusiaster blevet kaldt for folkeligt og overvurderet, men det ændrer ikke på, at det er et gennemført kvalitetsur, som nok udgør det mest sikre valg set i forhold til at investere i urværker. Det Schweiziske brand står til at stige i værdi, særligt hvis man rammer de særlige modeller.

Men hvordan bærer man sig an med at få et ur, som er en god investering?

Opret en ur-agent

Det er meget spændende at investere i ure. Men det kan også være en helt ny verden for nogle.

Er man allerede godt sat ind i tingene, kan man mere sikkert bevæge sig ind i universet. Men er man ikke velbevandret, kan det være mange penge, som lige pludselig risikeres at blive formøblet uheldigt. Derfor kan man med fordel gøre brug af nogle af de eksperter, som er kommet på markedet. Dette er virksomheder, der hjælper en med at finde et godt ur – vel at mærke i fin stand, da stand og originalitet er vigtige faktorer i prisvurderingen af et ur.

Ved at oprette en ur-agent kan man få en ekspert til at holde øje med gode ure eller et specifikt ur, som man så kan købe til privat brug eller med henblik på at sælge senere.