14. september 2022

5 gode grunde til at vælge et epoxygulv

By viborgnet.dk

Overvejer du et nyt gulv i hjemmet, f.eks. i køkkenet, stuen eller badeværelset? Det lyder måske utroligt, men epoxygulvet egner sig som gulv til alle rum i hjemmet. Det er en gulvtype, som generelt bliver brugt meget i værksteder, garager, lagerbygninger og fabrikker, men i de seneste par år har det for alvor vundet indpas i de private hjem – og det er der mange gode grunde til. I denne artikel har vi fokus på 5 gode grunde til, at dit næste gulv bør være et epoxygulv.

Høj slidstyrke

Epoxy har en meget hårdfør overflade – og med den følger en yderst høj slidstyrke, som faktisk ikke kan overgås af andre gulvtyper, ikke engang beton. Den kan holde til alt, hvad du kaster efter det, uanset om det er tunge møbler, megen fodtrafik eller spildte væsker. Du skal ikke være mange for hverken slag, ridser, pletter eller den uundgåelige slitage, der opstår, når fugt og snavs finder vej i revner eller fuger, da epoxygulvet ikke har nogle af delene.

Skridsikker overflade

Selvom epoxygulvet umiddelbart ser ud til at have en glat overflade, er der faktisk tale om en decideret skridsikker overflade. Det er faktisk lige netop derfor, at den er så populær i bl.a. industrilokaler som f.eks. fabrikshaller og lagerbygninger, men faktisk også i daginstitutioner og skoler, hvor børn går rundt i strømpefødder. Det er altså en god gulvtype til børnefamilier.

Nem rengøring & vedligeholdelse

Et epoxygulv har en flad og fugefri overflade, som er meget nem at rengøre. Spildte væsker kan nemt og enkelt fjernes med en moppe eller fugtet klud. Den daglige rengøring kræver altså ikke andet end en moppe og lidt varmt vand. Epoxygulvet kræver heller ikke rigtig nogen former for vedligeholdelse udover rengøring, da der jo ingen fuger eller regner er til at samle på skidt, der kan føre til slitage.

Mange designs & farver

Epoxygulvet findes ikke kun i de grå og kedelige nuancer, som man ofte ser i industrilokaler. Det findes i alverdens farver, nuancer og designs, så du faktisk kan tilpasse gulvet helt ned til mindste detalje til lige netop det rum, det skal lægges i. Det er altså en meget fleksibel løsning, hvor du kan få forskellige farver og designs i forskellige rum.

Kan lægges på et eksisterende gulv

Et af de helt store fordele ved et epoxygulv er, at du faktisk slet ikke behøver at brække dit gamle gulv op for at lægge et epoxygulv. Det kan nemlig lægges på et eksisterende gulv. Det gør det også til en meget prisbillig løsning, når der ikke først skal bruges en masse tid og penge på at fjerne et gulv for at lægge et nyt.