Hundetræning
13. juli 2022

Guide: sådan stimulerer du din hundehvalp

By viborgnet.dk

Står du lige nu og venter på, at du får en sød, lille hundehvalp ind i huset? Så er du kommet til det rette sted. Hundehvalpe skal stimuleres døgnet rund, for at de kan udvikle sig og blive trætte. Hundehvalpe er altså hårdt arbejde, og du kan hurtigt blive en træt hundemor! Hvis du ønsker tips og tricks til, hvordan du stimulerer din hundehvalp i dagligdagen, så læs med herunder, hvor du får en komplet guide. Måske vil du blive overrasket over, hvor let det kan gøres!

Daglig motion

Uanset hvilken race hund, du vælger at bringe ind i dit hjem, er det vigtigt, at du husker at give hunden dagligt motion. Dette gælder dog især, hvis du anskaffer dig en glad og livlig hundehvalp. Du kender måske selv den trætte følelse, der kan forekomme i kroppen og hovedet efter en lang løbetur. Det er præcist det samme, der sker for hundehvalpe, når de bliver aktiverede og motionerede! Hvis du ønsker en træt og stimuleret hundehvalp, er det altså vigtigt, at du sørger for at give den daglig motion. Du kan eksempelvis vælge at gå ture med hundehvalpen rundt omkring i dit boligkvarter eller i din have. På denne måde kan du langsomt bygge hundens indtryk op.

Legetøj

Hundelegetøj er uden tvivl vejen til en træt og stimuleret hundehvalp. Ja, du læste rigtigt! Hundehvalpe bruger enormt meget energi på at lege med hundelegetøj, og du vil derfor hurtigt opdage, at dette kan stimulere din hundehvalp enormt meget. Både træningsudstyr og hundelegetøj er med til at udvikle din hund samt gøre den nysgerrige på omgivelserne og farverne omkring den. Det er derfor enormt vigtigt, at du husker at anskaffe en masse sjovt hundelegetøj, inden du får din længeventede hundehvalp hjem i armene. Du kan finde både legetøj og træningsudstyr til din hundehvalp på Canem.dk.

Træning, træning og mere træning

Som hundeejer er det vigtigt, at du husker, at en hundehvalp ikke aner, hvad der er rigtigt og forkert. Derfor er det vigtigt, at du træner med din hundehvalp, så snart du får den ind ad døren. Træning er uden tvivl vigtigt, hvis du ønsker at stimulere din hundehvalp og gøre den træt.