20. januar 2023

Er dit forbrug af alkohol blevet et misbrug? Her er de første tegn

By viborgnet.dk

Det er svært at skelne mellem, hvornår et forbrug bliver et overforbrug. Drikker du meget til sociale selskaber? Skjuler du dit alkoholindtag for venner og familie? Så kan det godt være et tegn på et begyndende alkoholproblem. Alkoholmisbrug skal tages yderst alvorligt, da det har yderst alvorlige konsekvenser.

Hvordan ser et alkoholmisbrug ud?

Ingen misbrug er fuldkommen ens, derfor er der intet endegyldigt svar på dette spørgsmål. Dog bør du være opmærksom på nogle tydelige indikatorer, som definerer et begyndende misbrug. Det kan for eksempel indebære:

  • Du er begyndt at drikke oftere eller indtage større mængder af alkohol
  • Du skjuler dit indtag for familie og venner
  • Alkohol har taget overhånd i din hverdag
  • Du føler abstinenser, når du ikke drikker
  • Du får jævnligt blackouts, når du drikker

Et længerevarende alkoholmisbrug, som ikke bliver behandlet kan have alvorlige konsekvenser. Det kan lede til alt fra dårlig hud til alvorlige leversygdomme og i værste tilfælde permanente hjerneskader eller dødsfald.

Få hjælp til at komme ud af dit alkoholmisbrug

Fordi alkohol er et enormt afhængighedsdannende stof, så kan man ikke komme ud af et misbrug uden hjælp. Du må ikke føle skam over at døje med et misbrug, og du kan du altid søge om hjælp på https://www.abstinensteamet.dk/ for at komme i abstinensbehandling.

Abstinensbehandling er en behandling, som hjælper dig til at få en hverdag, som er fuldkommen alkoholfri. Behandlingen er både diskret, fuldkommen tryg, og så er det faktisk også helt gratis. Det er samtidig uforpligtende, så hvis du ikke ønsker at fortsætte, så kan du springe fra, når du ønsker det.

Bliv ædru og få livet tilbage

Alkohol kan komme til at kontrollere hele dit liv. Det kan ødelægge familieforhold, forhold til din kæreste og måske endda gøre, at du mister dit arbejde. Den eneste rigtige vej ud af et misbrug er gennem en abstinensbehandling.

Noget af det sværeste ved at kvitte alkoholen er, at styre abstinenserne. Abstinenserne er det, som gør at vi hele tiden har brug for mere alkohol for at styre de reaktioner, som kroppen sender ud. Når man har opbygget en vis tolerance for alkohol, så vil kroppen hele tiden bede om mere og mere for at lægge låg på abstinenserne.

Men du behøver ikke alkohol for at dulme abstinenserne. Med en alkoholbehandling kan du komme sikkert og trygt ud af dit misbrug og få livet tilbage med en ædru hverdag.