Stresshåndtering
27. januar 2022

Enkle ting at gøre for at lindre stress

By viborgnet.dk

Er du vidende om at forebygge stress og forhindre den i at overtage dit liv? Stress kan påvirke dit mentale og fysiske helbred negativt, så lær hvad du har brug for for at lære, hvordan du kan undgå det. Du kan bruge denne artikels råd til at håndtere din stress bedre.

 

Du bør prøve at holde stressniveauet i dit liv under kontrol. Stress kan forårsage mange forskellige helbredsproblemer, mavesår, depression, slagtilfælde og hjerteanfald. At få nok søvn vil hjælpe dig med at afværge unødvendig stress og reducere din risiko for disse sygdomme.

Stop med at slibe tænder og slap af i kæben. Hvis du begynder at mærke, at du bliver overvældet, så tryk på kæben med pegefingeren, spænd, tag en dyb indånding og slip både kæben og åndedrættet på samme tid. Dette bør gøre en positiv forskel i, hvordan du føler dig mindre stresset.

Når du støder på følelser af stress, skal du åbne hætteglasset og lugte til det.

Havearbejde er en stor stressreduktion.

At tale med andre mennesker kan være en fantastisk måde at reducere din stress på. Frigivelse af indestængt angst og indestængte følelser forbedrer i høj grad dit humør.

Mens videospil og andre hobbyer typisk kan være meget afslappende, bør du stoppe umådeligt, hvis du begynder at føle dig frustreret. Målet er trods alt ikke at forårsage yderligere stress i dit liv; det er for at give dig mulighed for at finde midlertidige, ikke skabe mere frustration.

Spearmint olie kan hjælpe med din stress. Påfør en lille mængde olie på din nakke og tindinger, når du føler dig stresset.

Vær på vagt over for kropsdele, der spænder op, når du føler dig stresset. Ofte er det dine skuldre, knoer, tænder eller fingre. Når du kan se, hvor du placerer din spænding, skal du begynde at strække områderne ud, når du mærker, at stress kommer på. Dette er en fantastisk måde at reducere din generelle spænding og få dig til at føle dig afslappet.

Du kan undgå en masse stressende situationer ved at forberede dig på worst case-scenarier på forhånd. Du kan holde et skiftetøj på dit kontor, have en sekundær babysitter på vagt og forberede dig på hurtige måltidsløsninger ved at have noget klar ved hånden, eller beholde et færdiglavet nødmåltid i din fryser – alt for at hjælpe dig med at håndtere det uventede. At vide, hvordan du håndterer dine problemer på forhånd, vil gøre en stressende situation ikke så stressende.

 

Tag et par dybe vejrtrækninger, før du konfronterer en stressende situation. Tag en dyb indånding, tag et par dybe indåndinger, og svar derefter. Denne dybe vejrtrækningsteknik kan hjælpe dig med at forblive rolig og genfokusere din opmærksomhed på den mest logiske handling.

 

En nem måde at undgå stressende angst på er altid at være ærlig.

 

At være 100 % forberedt vil skære ned på din mentale tilstand.

 

Musik kan skære ned på enhver stressreducer. Når du mærker, at dit angstniveau stiger, skal du tænde for din yndlingssang, og derefter læne dig tilbage og nyde, slappe af og være i harmoni med musikken. Dette vil give dit sind chancen for at slappe af fra alt, der har fået dig til at føle dig stresset.

Et dejligt varmt bad er altid en god måde at slippe af med stress. Intet mindsker stress mere end at gennembløde dine spændte muskler. Selv blot at lægge varmt vand på dine hænder og ansigt, kan en simpel hånd- og ansigtsvask med varmt vand berolige og slappe af dig.

 

Prøv at skære ned på dit koffeinindtag. Kaffe kan påvirke hormoner såsom adrenalin og andre koffeinholdige drikke vil øge stressniveauet, når du drikker for meget.

 

Uanset om du tror på, at dette er en myte, bringer dybe vejrtrækninger mere ilt ind i din blodbane og får dig til at slappe af ret hurtigt.Hallig vejrtrækning kan bidrage til at føle dig stresset, fordi pulsen og øger spændingen i dine brystmuskler strammer.

 

En ting, der overses, når man håndterer stress, er simpelthen at smile mere. De muskler, du bruger, når du smiler, udløser dit limbiske system, kendt som det limbiske system. Smil vil sende dit limbiske system ind i en tilstand af ro, som sænker din stress.

 

Et virkelig simpelt tip til at hjælpe dig med at minimere det daglige stressniveau er at være meget opmærksom, når folk giver dig instruktioner eller anvisninger. Vær meget opmærksom, når du instruerer for at undgå stressende situationer. For eksempel, vær opmærksom, når din chef giver dig instruktioner, fokuser på din læge, hvis han tilbyder råd, er opmærksom vil hjælpe dig med at bevare vigtig information.

 

Det er meget sværere at have det dårligt, når du smiler. Smil sender nerveimpulser direkte fra dit ansigt til din krops limbiske system, som du er glad for ved at overføre impulser via dit centralnervesystem. Dette kan have en beroligende effekt på din følelsesmæssige tilstand, og du bør begynde at føle dig mindre stresset.

En måde at lindre stress på er at nyde en lille portion af en dessert, du elsker. Dette er kun, hvis du har selvkontrol til at undgå overspisning. Hvis du har selvkontrol til kun at gøre dette af og til, kan det hjælpe dig med stress.

 

Kamillete kan slappe af i din spændte krop, hjælpe dig af med hovedpine og lindre hovedpine.

 

Hvis du jævnligt betragter dig selv som et offer, vil du helt sikkert øge stressen i dit liv. Det er derfor vigtigt, at du aldrig gør dette. Overvej, hvordan det ville være at skulle ske, for at al den stress i verden er udryddet.

 

Naturen har en million måder at slappe af på dig, genstande og mysterier, som det kræver din fantasi at se skønheden i det hele. Camping ville være en fantastisk stressreducer, da det får dig væk fra din normale stress og giver dig selv lidt tid til at slappe af.

 

Du ønsker sandsynligvis ikke konstant at tale om dine belastninger med dine problemer. Der vil dog være tidspunkter, hvor det er meget nødvendigt at tale om dine problemer.

 

Skift dine omgivelser, når du er i, når du skal håndtere noget stressende. Måske stresser det, at du føler øget stress, når du besøger en pårørendes hus. Du kan mødes med den pårørende et neutralt sted, såsom din yndlingsrestaurant eller kaffehus. En simpel ændring i miljøet kan reducere eller endda eliminere stress ved lejligheden.

 

Implementering af tipsene i denne artikel vil hjælpe dig med at holde din stress i skak. Ved at absorbere den information, vi præsenterer her, vil du være i stand til at frigøre dig selv fra stressens greb.