Grundlæggende om madlavning: Sådan laver du kartoffelmos
Madlavning er en aktivitet, som alle kan have det sjovt med. Er du i stand til at købe ingredienser og følge anvisningerne? Har du brug af grundlæggende køkkenredskaber og et komfur? Hvis svaret på disse to spørgsmål er ja, er madlavning let. Hvis du sigter efter at forbedre dine kulinariske færdigheder, kan du læse de tips, vi har samlet, til måder, hvorpå du nemt kan lave velsmagende måltider, som din familie og dig selv vil se frem til!
Dette vil give mere smag af retten, når den er færdiglavet.
Delvist nedfrysning af kød gør det nemmere at skære det i tynde strimler. Denne teknik er især praktisk til asiatiske retter. For at sikre, at kødet koger jævnt, skal du sørge for at lade skiverne tø helt op, før du tilbereder dem.
Kogning og andre lange tilberedningsmetoder har en tendens til at fjerne vigtige næringsstoffer fra dine grøntsager og efterlade dem i vandet, som du vil dræne fra grøntsagerne efter kogning. For at få det største sundhedsmæssige udbytte af grøntsager skal du vælge at tilberede mad på hurtige metoder som dampning, og du kan altid nyde dem naturligt i deres rå tilstand.
Er du utilfreds med at bruge frisk basilikum til at lave mad med? Kom en masse af det i et glas. Fyld glasset lige nok med vand, indtil stilkene er dækket. Dette vil give den mulighed for at holde sig frisk i et par dage. Basilikum kan faktisk gro rødder, hvis du af og til skifter vandet indimellem. Trim basilikum regelmæssigt for at fremme vækst, og du vil være i stand til at nyde frisk basilikum!
Det kan være svært at finde ud af, hvor længe du skal have kød på en grill. Brug et kødtermometer (et digitalt er mere præcist), så du kan sikre dig, at indersiden er tilberedt korrekt.
Derved undgår de at brænde op, mens maden tilberedes på dem. Brug to parallelle spyd i modsætning til et enkelt spyd for at undgå, at maden er intakt.
Du skal læse produktetiketterne, når du køber ingredienser til et måltid. Mange af de mest almindelige ingredienser kan indeholde usunde skjulte ingredienser. Du vil sikre dig, at alt, hvad du køber, ikke er højt i sukker eller natrium.
Opbevaring af disse varer på varme steder vil føre til, at de mister deres smag hurtigere.
Få mest muligt ud af eventuelle rester efter din Thanksgiving-middag. Skær det op og læg det væk i en lufttæt beholder. Kalkun forbliver frisk i et par uger efter at være frosset.
Følg altid instruktionerne til instruktionerne for korrekt tilberedning af mac og ost. Makaronien vil være perfekt, når den dejlige fløjlsbløde ost smelter over nudlerne. Brug en bred ske til at servere makaronien. Krydr den med lidt salt og sort peber.
Du kan selv lave fond. Du har fond ved hånden til suppe og andre retter. Oprettelse af dit eget lager kan reducere konserveringsmidler i det sammenkogte, at du undgår konserveringsmidler.
Dup det hakkede kød, du spiser, før du bruner det. Det er en god idé altid at tilråde at fjerne fugt fra hakket kød. Enhver fugt, der forbliver der, vil blive frigivet under tilberedningen. Vandet koger før dit kød gør det. Dette vil få dit kød til at blive dampet i stedet for at blive svitset.
Imponer dine kære eller gæster med en god sandwich blot ved at fordele mayonnaisen jævnt fordelt fra hjørne til hjørne på hver skive brød. En jævn spredning hjælper med at holde smagen konsistent fra bid smag, som den skal.
Dette vil forhindre dig i at spilde ressourcer eller overtilberede din mad, inklusive opblussen fra overophedet olie eller at vælge de forkerte temperaturer til dine behov.
Der er flere forskellige metoder, du kan bruge til at varme tortillas ordentligt op. En af måderne, du kan gøre dette på, er at placere tortillaen på en ovnrist, der er blevet forvarmet til 350 grader og opnå den ønskede sprødhed. Du kan også tilberede din tortilla via komfuret på grillen på et gaskomfur. Disse teknikker vil give dig en mere autentisk og smagfuld tortilla.
At binde din kalkun kaldes at truse kalkunen. Trussing hjælper med at holde benene og vingerne tæt ved siden af fuglen. Hvis de ikke er bundet ned, kan spidserne af dem let brænde, mens resten af fuglen ikke koger.
Den koncentrerede varme i en mikrobølgeovn får olie til at forlade maden. Bagning vil holde alle dens dele sammenhængende.
Bouillonterninger kan tilsættes vandet for at give retterne den lækre bouillonsmag til de måltider, der kræver vand. Dette giver maden samtidig med at det tilføjer endnu et niveau til smagsprofilen.
Brug altid silikone- eller gummiskeer, når du bruger nonstick køkkengrej. Metal- eller træredskaber vil ridse nonstick-frakken og få flager til at falde fra panderne. Dette er både utiltalende og muligvis farligt.
Gnid dine hænder på rustfrit stål, efter du har håndteret ildelugtende fødevarer såsom hvidløg, hvidløg eller løg for at få lugten ud. Du kan gøre dette på siden af en vask eller bruge en sæbebar i rustfrit stål, og det vil løfte lugten fra dine hænder, eller endda en speciel stål “sæbe” for at fjerne disse lugte.
Prøv at bruge ketchup som en dejingrediens i stegte fødevarer. Ketchup er ikke bare et krydderi! Brug den til at dyppe din mad i, den er også fantastisk at bruge som en del af en forblødende dip.
De, der nyder at tilberede fiskeretter, bør prøve at tage DIY til næste niveau og fiske lidt for at få deres råvarer.
Lær at bruge farver som guide til madlavning. Farverige fødevarer appellerer til dine måltider vil tilføje både ernæring og har tendens til at være meget sunde. Bruger du farve, bliver de spist meget hurtigt.
Når du tilbereder kartoffelmos, skal din mælk være varm, men aldrig kogende. Dette vil gøre din kartoffelmos til den lette og luftige konsistens, som du ønsker. Ingen ønsker at spise kartoffelmos, der er klumpet og intetsigende.
Du kan gøre madlavning til et tidsfordriv, en færdighed eller et erhverv. Den bedste måde for dig at forbedre din madlavningsevne på er at lære af de gode kokke og følge deres råd. Brug disse tips og se, hvor succesfuld du kan blive i køkkenet.