Fortabt, når det kommer til madlavning? Disse tips kan hjælpe!
Dit eget køkken kan nogle gange virke kedeligt. Du kan ændre den følelse ved at lave en hobby ud af madlavning. Læs følgende forslag til et par ideer, du kan gøre brug af.
Frys kød delvist ned, så det bliver nemmere at skære i tynde strimler. Dette fungerer især godt for kød, der skal bruges til asiatiske retter. Sørg for at lade kødet tø op før tilberedning, frossen is og varm olie blandes godt sammen.
Det er ekstremt vigtigt, at du har skarpe knive er altid skarpe. Sløve knive gør det meget svært at skære med og også farligt.
Du bør aldrig forsøge at tilberede nye eller ekstravagante opskrifter, du ikke har erfaring med. Dette vil tage stress ud af dit måltid.
Du kan bruge dette krydderi på andre fødevarer end kød. Du kan bruge dine yndlingskrydderier og krydderier til at forstærke den naturlige lækre smag af røræg eller lave en velsmagende snack ved at drysse lidt på nogle ristede græskarkerner. Folk vil bede dig om at fortælle dem din hemmelige ingrediens.
De opfører sig som svampe og suger bare en masse af det vand op. Tør dem af i hånden med en fugtig klud, der er fugtig.
Få altid de friskeste hvidløg til rådighed, hvis du planlægger at lave mad med denne vidunderlige aromatiske krydderi. En god tommelfingerregel for hvidløg: Friskere betyder sødere. Du vil også opdage, at frisk hvidløg har en fast hud og mangel på blå mærker.
Smid aldrig resterne af, når du har kogt en kalkun. Skær det op og frys det i en lufttæt beholder. Kalkunen kan senere bruges til at lave sandwich eller som salatingrediens.
Det er nødvendigt for kokke at have deres madlavningsforsyninger. Hvis dine forsyninger er uorganiserede, bliver du en katastrofe i køkkenet. Prøv at holde lignende ting i nærheden af et område. Placer for eksempel persille og basilikum i et skab, sæt dem i samme skab.
Krydderier holder ikke evigt; udskift dem hver sjette måned. Krydderiernes smag formindskes, hvis de sidder for længe. Hvis du køber et bestemt krydderi, og du ved, at du ikke kommer til at bruge det hele, før det bliver dårligt, så giv det til en, du elsker!
Når du laver mad med friske krydderurter som persille eller dild, skal du samle dem i bundter og skære dem med en saks. Dette vil holde urterne tørre og mindre tunge, end hvis de er hakket.
Dup råt kød med køkkenrulle, før du tilbereder det. Det er altid klogt at fjerne fugt, før du tilbereder hakket kød. Eventuel resterende fugt frigives under tilberedningen. Dette vil bare syde væk. Dette får dit kød til at dampe i stedet for.
Du bør lade dit kød hvile lidt. Mange mennesker er ikke klar over, at det er vigtigt at lade måltidet hvile lidt, før det serveres. Det kan være fristende at servere måltidet fra grill til bordplade. Hvis du gør dette, vil du miste det meste af saften i kød, når du skærer i det. Lad altid dit kød sidde lidt.
Et godt madlavningstip, du kan finde, er at bruge dine egne ting. Du følger ikke en opskrift nøjagtigt. Det er kendetegnet ved madlavningsfinesse gør en ægte kok!
Hvis du planlægger at lave mad ved hjælp af grillen, så forbered din grill på forhånd, så du kan begynde at grille med det samme. Grillen skal forberedes 30 minutter før dine kul er varme nok til at begynde at grille. Kullene skal have et askebetræk og skal være lidt aske. Dette er den rigtige temperatur til at starte grilltemperaturen.
Når det kommer til at sautere mad, gør panden ikke er overbelastet. Sørg for at gøre dette ved en lav temperatur.
Pas på hverken at over- eller underbage din kage. Anbefalingerne på pakken er kun vejledende, men disse forslag kan være vildledende; andre faktorer, såsom høje højder, kan have indflydelse på den faktiske nødvendige tid. En bedre idé er at stikke en tandstik i midten af kagen. Hvis dejen klæber til tandstikkeren, når den kommer ud, er den færdig; hvis der er dej på, skal kagen bages længere.
En fremragende madlavning er at bruge saltlage. Du kan lægge fjerkræet i blød i en lage i cirka en time før tilberedning for at få gode smage ud af fjerkræ.
Prøv friske ideer til østers. Du kan tilberede østers på andre måder i stedet for blot rå på den halve skal med lidt dryppet citronsaft. Tilsæt parmesanost og friskrevet peber før stegning. En anden god metode er at tage østersene og sautere dem. Du kan bage dine østers, mens de stadig er i deres skaller. Læg dem i et almindeligt ildfast fad, krydr dem med rasp og lidt smør over hver, og lad dem bage i cirka fem minutter i en 425 grader varm ovn. Serveres varm på toastpunkter eller en baguette, når dine østers, når smørret begynder at boble.
Indstil også en ur-timer parallelt med dig.
Du kan bruge bouillonterninger. Dette giver maden samtidig med at det tilføjer endnu et niveau til smagsprofilen.
Tilføj krydderier efter dine retter, når de er blevet kogt. Peber, hvidløgspulver, cayennekrydderi og hvidløg er lækre ekstra krydderier, du kan tilføje. Mange mennesker kan lide forskellig smag, når det kommer til krydderi. På denne måde kan folk få det til deres mad.
Brug ketchup i din stegte mad. Ketchup er ikke bare et krydderi! Brug den til at dyppe din mad i, men den kan også bruges til at dyppe kylling eller grøntsager i, inden den dyppes i rasp.
Mørke bladgrøntsager plejer at være sunde, men det kan nogle gange være svært at tilberede dem. Det kan være svært og trættende at fjerne alle stilke. Gør det nemmere ved at folde bladet på langs på midten og derefter bryde stænglen ud. Du kan også skære stænglerne af de foldede blade med en kniv.
Brug disse ideer til at anspore dine egne ideer. Fokuser på at lave mad, der giver dig mulighed for at nyde dem med din familie over en dejlig afslappende middag. At lære at lave mad kan hjælpe dig med at forbedre din kost, og det kan også forbedre din livskvalitet. Held og lykke med din fremtidige kulinariske indsats.