17. oktober 2022

8 gode grunde til at gå til massage

By viborgnet.dk

Du forbinder sikkert massage med ren afslapning, men massage kan faktisk bidrage med meget mere end det. Der er nemlig mange kæmpe fordele ved at gå til massage regelmæssigt. I denne artikel har vi fokus på hele 8 gode grunde til at gå til massage.

Massage lindrer smerter

Massage er en smertelindrende behandling. Du kan få massage lige de steder, hvor du oplever smerte og ømhed, og det kan så reducere dit behov for smertestillende medicin. Massage udløber nemlig endorfiner, som også er kendt som kroppens egne morfinstoffer. De hæmmer således hjernes evne til at opfatte smerter.

Massage forbedrer dit immunforsvar

Massage beroliger dig, og det er altså med til at reducere mængden af stresshormoner i kroppen. Massage bidrager også til at øge mængden af protein, der beskytter dig mod bl.a. infektioner i blodet. Massage er altså med til at forbedre dit immunforsvar.

Massage forbedrer din fordøjelse

Når du får massage, bliver der frigivet nogle enzymer, hvoraf en del arbejder i fordøjelsessystemet og arbejder med at nedbryde og optage maden. Massage påvirker også tarmen med nogle nødvendige bevægelser, som gør, at fordøjelsen glider bedre.

Massage forbedrer din søvn

Massage sørger for at du slapper af og stresser af og kommer helt ned på jorden. Det gør at kroppen udskiller serotonin og melatonin, som begge bidrager til at fremme den gode nattesøvn. Det betyder, at du får nemmere ved at falde i søvn og forbedrer også din søvnrytme.

Massage lindrer hovedpine

Massage er en god supplerende behandling, hvis du døjer meget med hovedpine, uanset om det er spændingshovedpine, migræne eller en helt anden type hovedpine. Massage har nemlig vist sig at være effektiv til at reducere antallet af anfald, deres varighed og også smerten forbundet med dem.

Massage kan lindre kvalme og svimmelhed

Massage har vist sig at være meget effektiv, hvis du døjer med kvalme og svimmelhed. Det er faktisk uanset om du er gravid og kæmper med graviditetskvalme eller hvis du har overbelastet skulder- og nakkemuskler. Massage sørger for afspænding, som kan sørge for at kvalme og svimmelhed aftager eller helt forsvinder.

Massage er god mod stress

Massage øger niveauet af dopamin og serotonin, som er kroppens glædeshormoner. Massage er altså med til at gøre dig gladere, og det kan hjælpe dig meget i en stresset hverdag. Samtidig er det også bevist, at massage sænker stressniveauet kortisol. Massage mindsker således din risiko for at udvikle stress, angst og depression.

Massage hjælper på din restitutionsevne

Massage er en god idé, hvis du f.eks. træner meget. Det er nemlig med til at afslappe dine muskler, øge blodgennemstrømningen, fjerne affaldsstoffer og give ilt og næring til musklerne. Det bidrager til en mere effektiv restitution mellem træninger.

Der er altså mange problemer, ubehag og smerter, som massage kan hjælpe med at lindre. Hvis du døjer med nogle af ovenstående problemer, kan det derfor være en god idé at tage regelmæssigt til massage, så du kan opleve velvære igen. Vi kan anbefale Cityfys Wellness, som tilbyder massage i Herning, København og Randers til en skarp pris.