12. januar 2022

Træt af at leve fra lønseddel til lønseddel?

By viborgnet.dk

At lære om penge er vigtigt for vores overlevelse. Vores ældre har lært på den hårde måde. Mange mennesker lever ikke sådan i disse dage.

Med denne recession er det et smart træk at diversificere dine opsparinger på tværs af forskellige områder. Sæt nogle penge ind på en standard opsparingskonto, mere i et kontrolrum, invester nogle i aktier og endda guld. Brug disse ideer til at beholde dine penge.

Prøv at skrive ting ned på en tavle, der er sat op på dit kontor eller hule. Du kommer forbi den hele dagen, så beskeden forbliver frisk.

Stop loyale køb af visse mærker, medmindre der er kuponer til dem. Som et eksempel, mens du måske altid har købt mærke X vaskemiddel, men Gain har en $3 rabatkupon tilgængelig, skal du vælge pengebesparelsen.

Køb magert protein i en butik, der tilbyder det i løs vægt for at spare penge og bruge mindre tid på shopping. At købe produkter i løs vægt er normalt meget billigere, hvis du rent faktisk bruger alt, hvad du har købt. Der kan spares meget tid ved at tilberede alt på én dag, hvilket vil give dig mad til resten af ​​måltiderne på én gang.’

Investering og grafer

Undgå at stifte gæld for at redde din økonomi. Noget gæld vil være uundgåelig, såsom uddannelseslån og realkreditlån, men kreditkortgæld bør undgås som pesten. Du vil miste færre penge til renter og gebyrer, hvis du låner færre penge.

De to største køb i budgettet til dit hjem eller en ny bil. Betalinger og renter for disse varer vil helt sikkert tage den største del af din månedlige indkomst. Betal dem hurtigere ved at tilføje en ekstra betaling hvert år eller bruge dine skatterefusioner til at nedbetale saldoen.

Mange kreditkortselskaber giver bonuspoint, som du kan bruge til at få billige eller nedsatte flybilletter, der kan indløses fra køb uden ekstra omkostninger. Dine belønningsmiles tæller hurtigt op og kan bruges på nogle hoteller til værelsesrabatter eller freebies.

Et salg er ikke et kup, hvis du køber mere, end du kan bruge.

Udnyt de automatiske online-advarsler, som din institution har. Mange banker sender e-mails eller tekster til dig, når der er rapporteret aktivitet på din konto.

Prøv at lave dine egne julegaver i stedet for at købe dem. Dette vil hjælpe dig hundredvis i julen.

Hvis nogen bemærker, at de altid har en dollarseddel tilbage efter at have betalt for noget, så tag en chance for held. Brug disse dollarsedler og køb nogle lotterisedler, der muligvis kan vinde dig jackpotten.

Selv med omhyggelig økonomisk planlægning kan du løbe ind i uventede økonomiske problemer. Det er en god idé at blive bekendt med forsinkelsesgebyret og forlængelsesperioden.

Undgå pengeautomatgebyrer ved at bruge pengeautomaten i din egen banks pengeautomater. Finansielle institutioner som banker opkræver ofte høje transaktionsgebyrer, når folk bruger andre pengeautomater, og disse gebyrer kan stige meget hurtigt.

Hvis du har tendens til at leve lønseddel til lønseddel, kan det være nyttigt at have et kassekreditprogram. Dette gebyr kan spare dig for meget større gebyrer i fremtiden.

Nøglen til at have penge og være velhavende er at bruge mindre end det, der kommer ind. Beregn det beløb, du tager med hjem, og brug derefter under dette mærke.

Hold øje med forsendelser, der fortæller dig om ændringer på din kreditkonto. Loven kræver, at kreditorer informerer dig 45 dage før ændringerne træder i kraft. Læs ændringerne og se, om ændringerne er umagen værd for at vedligeholde kontoen. Hvis du beslutter dig for, at de ikke længere er det værd, så er det tid til at dumpe kontoen.

Forsøg at betale af på gælden og opbyg ikke ny gæld. Det lyder som sund fornuft, selvom vi alle bliver undervist forskelligt.

Du bør begynde at spare penge op til dit barns uddannelse, så snart de er født. Kollegiets omkostninger stiger hvert år, og hvis du venter, indtil de er teenager, med at begynde at spare, kan du muligvis ikke dække udgifterne til deres uddannelse.

Bidrag til din individuelle pensionskonto), hvis du er berettiget til det. Dette hjælper med at forbedre din personlige økonomiske situation i fremtiden!

Se efter muligheder for at åbne en checkkonto. Det er almindeligt, at folk holder sig til den samme checkkonto, som de altid har haft, selvom det koster dig penge i månedlige gebyrer.

En kreditscore på mindst 740 eller mere vil gøre din ansøgning om realkreditlån meget lettere. At have en score i dette interval vil give dig lavere rentesatser. Forbedre din kreditscore, før du optager et lån, hvis det er muligt. Ansøg ikke om et nyt realkreditlån, hvis din kredit er forfærdelig.

Sørg for, at du ikke bliver overvældet med kreditkonti for at undgå gæld. Hvis du har for meget kredit til rådighed for dig, vil din kreditscore falde, og det koster dig i form af højere renter.

En god måde at spare penge på er at lære at klippe dit hår på egen hånd og håret ved at få det lavet i en salon. Dit hår ser måske pænere ud, når din frisør klarer det, men du kan spare meget på denne måde.

Det er også vigtigt at dække mere end blot minimum på alle konti.

Det koster for meget, og postevand er gratis. Hvis smagen ikke passer dig, så brug en smagspakke som Propel til at pifte smagen op. Disse muligheder kan forbedre dit vands smag og forhindre dig i at spare penge.

En solid forståelse af det grundlæggende i privatøkonomi er nøglen for enhver. At spore dine hårdt tjente dollars og proaktivt styre dit forbrug og din opsparing kan gøre din økonomiske status til noget at være stolt af. Ved at bruge disse tips kan du nå dine mål ved at få mest muligt ud af dine penge.