31. marts 2022

Printerpatroners hemmelighed

By viborgnet.dk

Forestil dig, at du den næstkommende skoledag skal aflevere en fysisk skriftlig stil til din underviser, men må ty til desperate midler, hvorfor du vælger “min hund spiste mine lektier” undskyldningen, da du først blev opmærksom på, at printeren var løbet tør for blæk aftenen før.

Ofte ender vi febrilsk med at måtte aflevere stilen i en tilfældig pangfarve, da det kun er printerpatroner med farver, som du har tilbage på maskinen.

Hvad gør du?

Og værre: Hvordan sørger du for, at du altid har effektive printerpatroner ved hånden, der ikke nødvendigvis vælter budgettet?

Først og fremmest bliver vi nødt til at dvæle ved det, at du har skulle aflevere en fysisk stil. Det kan umuligt være andre end den ældre historielærer, som tror på, at vi stadig skriver 80’erne på blanketten, der har bedt om de nye tidsskrifter på papir.

En printer er med tiden blevet udfordret af digitaliseringens og teknologiens indtog. Der er ikke længere et stort behov for en printer, og selv ikke universitetsstuderende har som udgangspunkt en stående hjemme på skrivebordet.

Lad os fortælle dig alle de vildeste hemmeligheder, når det kommer til printerpatroner. Læs med, hvis du endnu ikke har strejfet vigtigheden i printerpatronernes funktion hjemme hos dig, når du skal kommunikere et budskab ud på fysiske eksemplarer? Printerpatronernes kvalitet og egenskaber bør bidrage til et skarpt, professionelt og entydigt layout, hvorfor du bør have de bedste forudsætninger for aldrig at løbe tør for blæk på depotet, eller betvivle på printerpatronernes effektivitet.

Tips og tricks til at vælge den rigtige printerpatron på markedet

Du har måske glemt, at du skulle bruge printerpatroner, så du har endnu ikke været bevidst om, at printerpatroner indeholder egenskaber og kvaliteter, der kan være værd at have med i overvejelserne, når du skal udvælge den helt rigtige til din printer.

En af de essentielle aspekter af printerpatroner er, at de billedlige motiver, samt skriften bør være nemme at tyde for modtageren. Her bliver det tydeligt, hvordan blækpatroner er et afgørende element, når du som afsender med et givent kommunikationsformål skal kommunikere et tilsvarende budskab, som bør være tydeligt.

Der er dog stadig mange, der fungerer med at arbejde med skriften på papir, hvorfor det for dem kan give mening at kende til printerpatronernes funktioner. Når du skal vælge den rigtige model, så bør du være opmærksom på følgende:

  • Step 1: Beslut hvilken type printer, du har. Det kan enten være en inkjetprinter, laserprinter eller alt-i-en printer. Det afhænger af typen, hvilken version af printerpatroner du har behov for.
  • Step 2: Overvej, hvor stor en udskriftskvalitet du har behov for. Hvis du skal aflevere en stil, så skal den naturligvis være tydelig for din underviser, og hvis du skal printe en stor bunke indbydelser ud til en festlig begivenhed for hele omgangskredsen, så skal de rød-hvide flag på invitationen være skarpe nok til at signalere formålet med invitationen. I samme ombæring er det dog væsentligt at fremhæve, hvordan udskriftskvaliteten især spiller en rolle, hvis det gælder mere officielle brochure, plakater eller lignende. Her er det skriftlige kommunikationsbudskab formentlig vigtigere end andet.
  • Step 3: Udvælg, hvad dit budget må være for printerpatroner. Der findes både udgaver i den dyre og billigere ende. De varierer i pris, hvor det som udgangspunkt er billigst at erhverve sig printerpatronerne via nethandel.
  • Step 4: Find ud af, hvor stort dit printerforbrug er. Det er printerpatronernes sidetal, der afslører, hvor lang holdbarhedstiden er på hver enkelt blækpatron.

Vælg mellem hund og kat – originale og kompatible printerpatroner

Alt i alt skal du i samme omgang huske, at der findes henholdsvis blæk- og tonerpatroner. Ovenstående er en guide til, hvordan du kommer tættest på det rigtige køb, men hvis du er ejermanden af en inkjetprinter, så bruger den udelukkende blækpatroner, hvorimod laserprintere anvender toner. Alt-i-en printer mødes på midten, og er en hybrid løsning, hvor du kan anvende begge udgaver.

Når du endelig har fundet den helt rigtige printerpatron, så forstår vi godt, hvis du ønsker at fylde depotet op med den endelige vinder. Det er dog vigtigt, at du husker at opbevare printerpatronerne et køligt og mørkt sted, da varme og lys kan have en tendens til at påvirke den flydende blæk i patronerne.

Hvis din printer anvender blækpatroner, så skal du naturligvis også tage stilling til, om du foretrækker at anvende den originale eller kompatible løsning. Men vi tager dig med videre på vores guidende rejse, for hvilke myter er der om de famøse printerpatroner?

Aflivning af de mest populære printerpatron-myter

Vi hjælper dig med at aflive myter, holdninger eller klassiske indsigelser, når det kommer til printerpatroner. For ja, det kan være udfordrende at finde den helt rigtige printerpatron, og ja, faldgruberne kan være mange. Det kan virke simpelt at hente den klassiske printerpatron med hjem fra besøget i det lokale Storcenter, men er det virkelig det rette match til din printer?

Så hvordan kan du gøre årtiets bedste handel indenfor printerpatroner? Du kan starte med at tænke på driftsomkostninger – og ikke selve prisen for den enkelte printerpatron. Det vil sige, at i langt de største tilfælde, når du køber printerpatroner, så kan du vælge mellem en standard eller XL-udgave.

Selvom den mindre udgave kan være svært tiltalende, når du skal swipe dankortet, så er driftsomkostningerne markant billigere på den større udgave, da den printer væsentligt flere sider. Det er meget enkelt, der er mere at hente for pengene i XL-patronen. Det vil give din printer en større mængde brændstof at løbe på.

Et andet vigtigt aspekt når du skal anskaffe printerpatroner er, at mange printerproducenter kører på, at deres printere fungerer optimalt – og nærmest udelukkende – med originale printerpatroner. Det skyldes, at de tjener minimalt på salget af printere, hvilket beviser nødvendigheden i at de må indtjene på blækket.

Her spiller det en markant rolle på markedet, at den kompatible printerpatron er kommet til. Det er en væsentlig billigere udgave, der kan levere glimrende resultater, og i nogle tilfælde vil du opleve, at der er mere blæk at hente i de kompatible udgaver. Det er et bevis på, at du altid bør undersøge dine muligheder inden, at du anskaffer dig den rigtige printerpatron.