Tandpleje
27. januar 2022

Oplysninger, du har brug for at vide om tandpleje

By viborgnet.dk

Der er altid masser af information til dig med tandhygiejne. Du ønsker at gøre, hvad der er bedst tilgængelige metoder og pleje. Fortsæt med at læse for god tandsundhed.

 

Sørg for at børste dine tænder to gange om dagen. Dette anbefales af den bedste praksis. At børste tænder bør være en del af din daglige rutine, som du ikke engang behøver at tænke på. Du bør også have lyst til at bruge tandtråd i disse tider.

 

Køb en tandbørste af god kvalitet, og sørg for at udskifte den. En god tandbørste er en, der er skånsom mod dit tandkød. Prøv at udskifte din tandbørste regelmæssigt for at forhindre, at bakterier vokser på den.

 

Hvis du er over 50 år, bør du bruge en mundskyl, der ikke indeholder alkohol. Vælg en mundskyl uden alkohol. Brug dette to gange dagligt for de bedste resultater.

 

Hulrum opstår, når emaljen svækkes. Bakterier kan svække emaljen, og det kan danne hulrum. Sørg for at besøge din tandlæge hver sjette måned for at forhindre tandproblemer. Din tandlæge vil bruge røntgen af dine tænder; dette giver mulighed for identifikation af hulrum.

 

Prøv en tandrens på dine tænder for at holde dem sunde. Nogle få interdentale rengøringsmidler omfatter: Oral-B’s interdentalbørste og Reach Stim-U-Dent.

 

At besøge tandlægen kan være en skræmmende oplevelse for små børn. Slip denne frygt og forklar dem, at en tandlæge er der til deres fordel. Dit barn vil være langt mere komfortabel med at gå til tandlægen, hvis du vælger en, der har børnevenlige vente- og eksamenslokaler.

Tal med din tandlæge, før du prøver et kommercielt tilgængeligt produkt til tandblegning. Nogle produkter kan beskadige tænderne. Selvom det er sikkert at anvende mange sådanne produkter, er det nogle gange svært at vide, hvilke der er og hvilke der ikke er. Din tandlæge bør kunne hjælpe dig med at finde det ideelle produkt.

 

Ser det ud til, at du ophober tandsten på dine tænder, udvikler tandsten ret nemt? Hvis ja, så brug nogle penge på mundskyl og tandpasta, der er anti-tandsten. Besøg tandlægen jævnligt, så han eller hun kan fjerne tandsten.

 

Dette vil give dig mulighed for at spare penge hen ad vejen.

 

Spørg familie og venner om anbefalinger, hvis de kan foreslå en ny tandlæge. De kan virkelig være din bedste ressource til at have spørgsmål, du om oplysninger om besvaret ærligt.

 

Når du leder efter en tandpasta, skal du bruge en med fluor, uanset om den er naturlig eller ej. Fluor hjælper med at styrke dine tænder og forhindre huller i tænderne. Stærke tænder er i sidste ende sunde tænder.

Floss tænder cirka en gang om dagen, hvis du kan klare det. Tandtråd kan fjerne plak og bakterier mellem dine tænder. Tandtråd vil også have meget at gøre med at sikre, at dit tandkød forbliver sundt.

 

Tag aldrig for let smerte i munden! Smerter, der er alvorlige og har stået på for et tegn på med det samme. Ring til din tandlæge for at aftale en tid med det samme; infektioner i tænderne kan rejse til hjernen, hvis de er ubehandlede.

 

Dette er en type klar belægning, som de børster på tænderne. Dette er en permanent belægning, der er god til børn, der får mange huller og styrker tandemaljen er svag. Tandlægen kan selv påføre fugemassen, og du behøver sandsynligvis ikke at blive bedøvet.

 

Undgå at ryge for at hjælpe med at beskytte dine tænder sunde hele livet. Rygning pletter dine tænder og vil forårsage tandsten og overdreven plakopbygning. Rygning af cigaretter bidrager til en øget risiko for at udvikle kræft i munden og tandkødssygdomme. Hold op med at ryge for at sikre, at du har de sundeste tænder, og at tandkødet forbliver sundt.

 

Hvis du ikke er i stand til at betale for nødvendigt tandarbejde, så tal med din tandlæge om de tilgængelige betalingsordninger. Dette gør det lettere at få råd til tandlægearbejde en smule mere overkommeligt, og det forhindrer, at du ikke behøver at vente.

 

Hvis din tandlæge fortæller dig, at du skal trække en tand ud eller tage antibiotika, så gør det så hurtigt som muligt. Oral infektion kan spredes hurtigt, hvis de ikke behandles rettidigt. Hvis din tandlæge ordinerer en omgang antibiotika, skal du følge din tandlæges instruktioner og tage alle dine antibiotika.

 

At tygge sukkerfrit tyggegummi er en god måde at holde tænderne stærke og stærke. Tyggegummi får munden til at producere mere spyt. Dette vil forhindre plak i at bygge op. Sukkerfrit tyggegummi kan hjælpe med at neutralisere den syre, der kan være i din mund, og undgå huller i tænderne.

 

Sørg for, at den tandpasta, som dine børn bruger, er korrekt for deres alder. Små børn sluger nogle gange tandpasta, tandpasta, der er specielt til yngre børn, indeholder ikke giftige kemikalier og fluor. Efterhånden som børn lærer ordentlige børsteteknikker, kan deres tandpasta skiftes til en, der er mere passende for dem. Der er tandpastaformuleringer lavet specielt til børn i forskellige aldre.

 

Nogle mennesker tror, at bruge citron eller eddike til at hjælpe dine tænder med at blive blege. Dette er en myte, og ting som dette har for meget syre til at være i konstant kontakt med tænder. Dette er noget, der vil beskadige din emalje, vil gøre det lettere for dem at plette.

 

Der er nogle snacks, der faktisk er gode til tandplejen. Æbler renser dine tænder, mens du spiser dem. Rå grøntsager som broccoli og gulerødder er også gode at snacke på. Disse sprøde fødevarer renser dine tandoverflader.

 

Bær passende mundbeskyttere, hvis du deltager i sport. En ordentlig mundbeskyttelse er afgørende, hvis du gerne vil pleje dine tænder sikkert, når du dyrker sport. Fodbold bør aldrig spilles uden en ordentlig mundbeskyttelse. Du bør altid være på vagt, når det kommer til at beskytte dine tænder i betragtning.

 

Bakterier kan vokse på din tunge og føre til dårlig ånde.

 

Vent ikke til du har tandpine eller betændt tandkød. Disse problemer kan lettere rettes, hvis de opdages tidligt.

 

Hvordan har du det på dette tidspunkt? Er du klar til at bruge disse tips til at pleje dine tænder? Du ved, hvordan du plejer dem nu, og du kan gøre det. Nu skal du bare bruge de oplysninger, du har fået her, på en behagelig måde.