Madlavningstips
12. januar 2022

De bedste madlavningstip, du finder nogensinde

By viborgnet.dk

Mange mennesker ser kun madlavning som blot en anden opgave. Det kan også være med til at bidrage til en vej til et sundere liv. En god kok vil altid blive ved med at lære nye og innovative metoder, og denne artikel vil forhåbentlig styrke din viden og glæde af, hvordan man laver mad.

Hvis du først skal i gang med en søgen efter at tilberede mere af din egen mad, så gå direkte til den nærmeste boghandel eller bibliotek for at finde en kogebog, der har enkle, sjove opskrifter. Prøv forskellige opskrifter og vær tålmodig, mens du finder på noget, der virker for dig.

Det er vigtigt, at dine knive altid er skarpe. Sløve knive kan faktisk være farlige, og de gør også at skære ting svært.

Du har aldrig lyst til at prøve nye ingredienser eller opskrifter og mad, du ikke allerede har prøvet, når du laver mad til en, som du gerne vil imponere. Dette kan gøre madlavningen sjovere og mindre stressende.

Lækker mad

For at gøre dine pommes frites sprødere, prøv at lade de rå kartofler stå i koldt vand i en halv time, før du steger dem.

Isbakker er fantastiske til frysning og opbevaring af saucerester. Dette gør det lettere for dig at lave et hurtigt måltid ved at genopvarme saucen på et senere tidspunkt. Den frosne sauce holder sig særdeles godt indtil bakkerne.

Planlæg at lave en stor gryde med bouillon, så du kan fryse den til opbevaring. God hønsefond, som du laver derhjemme, er en god forret til supper, gryderetter, gryderetter og andre retter.

Dette vil forhindre, at de brænder, når de koger. Brug to parallelle spyd i modsætning til et enkelt spyd for at holde maden falder af.

Køb altid de friskeste hvidløg til rådighed. En tommelfingerregel er, at frisk hvidløg vil have en sød smag. Frisk hvidløg har normalt en fast og ingen blå mærker eller bløde pletter.

Lad benet blive i din steg, når du er tidspresset. Kødet steger hurtigere på denne måde på grund af det faktum, at knoglen fører varmen til det indre af bradepanden.

Du kan lave tørrede tomater. Du kan bruge Roma-tomater skåret på langs eller Romas i halve. Tørrede tomater kunne også puttes i en krukke med friske krydderurter og olivenolie. Stil den i køleskabet og sørg for at bruge den inden for 2 uger.

Hjemmelavet salat

Det er nødvendigt for alle kokke at organisere deres forsyninger, når de laver mad. Hvis de ikke er organiseret, kan det skabe forvirring i køkkenet, fordi du vil rende rundt og lede efter varerne. Prøv at holde lignende formål i nærheden af ​​hinanden. For eksempel, da basilikum og persille begge er krydderier, læg dem i samme skab.

Mange populære grøntsager og urter har en stærk resterende lugt, som har en tendens til at efterlade dit skærebræt ildelugtende, uanset hvor hårdt du prøver at skrubbe det af. Brug uudsletteligt blæk til at markere skærebrættet for at identificere, hvilken side der skal bruges til hvert formål.

Du bør rense dine tallerkener, mens du bruger dem.

Vær kreativ i din tilgang til madlavning. Du behøver ikke at følge en opskrift nøjagtigt. Det er et tegn på en ægte kok!

Dette giver lidt ekstra smag til urterne og hjælper med at forhindre dem i at glide af brættet. Salt ikke for meget ved at sikre, at du ikke direkte tilføjer salt til din ret. Saltet, der tilsættes din ret med krydderurterne, noget ekstra smag, fordi det klæber til dem.

Det er vigtigt at passe ordentligt på skærebrættet, hvis du ønsker, at det skal holde længe. Et træskærebræt kan vride eller flække ved for meget udsættelse for fugt, varme og tørhed. Nedsænk ikke skærebrættet i vand, men rengør det i stedet med en svamp og varmt vand. Du kan finde olie designet til dette formål. Sørg for, at dit board er helt tørret, før du bruger det.

Lav forberedelsesarbejde for at spare tid, når du laver mad. Du kan ofte få dine ingredienser til kommende måltider en dag eller to i forvejen. Der er mange lejligheder, hvor længere forberedelsestider faktisk giver et vidunderligt måltid.

Der findes flere typer kartofler, og de er ikke altid tilstrækkelige erstatninger for hinanden, når de laver mad.

Brug blødt smør i stedet for smeltet smør til at fløde sukker og smør til at lave cookies. Hvis smørret er smeltet, så sæt det i fryseren i flere minutter, eller når du er færdig med at blande ingredienserne sammen, stil dejen på køl. Dine småkager spreder sig ikke, hvis dejen er kølig.

Hvis du ønsker at fjerne stærke madlugte fra dine hænder, skal du bruge et øjeblik på at gnide dem mod en overflade af rustfrit stål, før du vasker dem. Du kan gøre dette på siden af ​​en vask eller bruge en sæbebar i rustfrit stål, og det vil løfte lugten fra dine hænder, eller endda en speciel stål “sæbe” for at fjerne disse lugte.

Mens mørke, mørkegrønne er ret nærende, kan de nogle gange vise sig at være besværlige eller svære at forberede. Det kan være kedeligt at fjerne stilkene. Gør det nemt ved at folde bladet på langs på midten og knække stilken. Du kan også skære stænglerne af de foldede blade med en kniv.

Brug madolie, når du måler klæbrig mad! Før du måler, skal du beklæde skeen let med en madolie, som har lidt smag, såsom raps, og stoffet, der måles, glider let af skeen, hvilket forhindrer spild og gør rengøring meget lettere. Dette fungerer perfekt til fødevarer såsom jordnøddesmør.

Sørg for at holde din ovn på mindst 300 grader.

Sørg for, at du bruger den rigtige type kartoffel til dine opskrifter. Kartofler er klassificeret som universal, melet og universal. Russet er en almindelig slags melet kartoffel. Voksagtige kartofler er gode til at dampe eller koge, fordi de bevarer deres form. De mest udbredte voksagtige kartofler er røde eller hvide kartofler.

Sammenfattende tilføjer en førsteklasses kok altid deres viden. Det smukke ved madlavning er, at det ikke kun handler om den fysiske handling, men også om forskellige typer mad og tilberedningsmetoder. Det handler også om at give det, man har lært, videre til andre. Madlavning er mere end en færdighed; det er også en gave, der skal deles.