27. december 2021

Bliv en økologisk havemester ved at bruge disse tip

By viborgnet.dk

Økologisk havearbejde er en fantastisk måde at dyrke din egen mad derhjemme og en afslappende aktivitet, hvor alle kan deltage. Men når en person begynder med økologisk havearbejde, kan de forskellige udfordringer ved havearbejde virke uoverkommelige. Hvordan skal en, der ikke har nogen erfaring, begynde at involvere sig i økologisk havearbejde? Læs oplysningerne nedenfor, og følg de nyttige råd.

Prøv at sætte en aspirinvand til at bekæmpe plantesygdomme. Opløs aspirin (1,5 piller pr. gallon vand for en spand og administrer til dine planter. Du kan bare sprøjte planerne med denne blanding for at hjælpe dem med at bekæmpe sygdom. Prøv at påføre blandingen på planterne mindst én gang hver tredje uge.

Hvis du planlægger at dyrke økologiske planter indenfor, skal du huske på, at visse planter kræver mere sollys end andre. Hvis du vil have indendørs planter, så overvej at få planter, der trives i svagt lys. Du kan også overveje at bruge kunstig belysning til at hjælpe.

Det vil også tilføje et ensartet og sammenhængende udtryk til haven.

Fyrrenåle giver en fantastisk type barkflis. Dæk jordbede med et par centimeter fyrrenåle, de frigiver syre i jorden og nærer dine planter.

Din kompostbunke skal indeholde grønne planter og tørre plantematerialer. Grønt plantemateriale består af brugte blomster, grøntsags- og frugtaffald, brugte blomster, grøntsagsaffald og blade. Tørret plantemateriale omfatter halm, strimlet papir, pap, pap og opskåret og tørret træmateriale. Undgå at bruge aske, kød, trækul og syge planter i din kompost.

Foretrækker du at fjerne ukrudt på en naturlig måde? Tag lag af aviser og lag dem til ukrudtsbekæmpelse. Ukrudt har brug for sollys for at vokse. Lagene af avispapir vil blokere for sollys og ukrudt, fordi de ikke længere modtager sollys. Aviser nedbrydes fint til kompost. Du kan tilføje mulch ovenpå, så det ser mere attraktivt ud.

Når du vedligeholder din økologiske have, bør du let børste dem med hånden op til to gange om dagen. Dette kan lyde mærkeligt, men der er forskning, der tyder på, at det fremmer plantevækst i forhold til ukælnede planter.

Skab højbede med sten, mursten eller ubehandlet træ. Vælg et træ, der er modstandsdygtigt over for råd og er ubehandlet. De bedste sorter omfatter cedertræ, græshoppe og cedertræ. I en grøntsagshave skal du undgå at bruge behandlet træ til at omslutte eller afgrænse forskellige dele af din køkkenhave. Hvis du allerede har brugt tømmer, der er behandlet, kan du overveje at bruge en liner til at holde kemikalier ude af jorden.

Økologisk havearbejde er sværere end at stole på kemikalier, men slutresultatet gør det det værd. Mens kemiske virksomheder kan komme med forbløffende påstande om deres produkter, vil økologisk havearbejde altid give de mest givende og sunde afgrøder.

Økologiske fødevarer har ingen kemiske pesticider. Dette er godt for dit helbred, men du skal stadig tjekke for sygdomme og bugs regelmæssigt.

Havearbejde kan ikke kun være en fremragende hobby til tidsforbrug, men økologisk havearbejde tager det et skridt videre ved at bruge jordvenlige metoder.

Hvidløgene er klar til at blive plukket, når de grønne toppe begynder at tørre ud og blive brune.

Når du køber tomatkimplanter til din økologiske have, så undgå dem med dårligt rodsystem eller grønne starter. Disse starter vil blive siddende på hovedplanten i flere uger, og frøplanten begynder ikke at vokse, før disse starter er væk.

Undersøg de lokale botaniske insekticider, som kan købes lokalt for at hjælpe med at afskrække skadedyrsbefolkningen. Disse naturlige insekticider kan ofte være mere effektive end syntetiske modstykker. Men på grund af deres biologiske sammensætning forfalder de ofte og forsvinder hurtigt.

Hvis du konsekvent vil dyrke sunde tomater, skal du sørge for at plante en anden batch cirka tre uger efter, at de første var færdige. Dette kan give dig en konstant forsyning af tomater og reducere en overflod på én gang.

Dette er organisk havearbejde nemmere. Du ønsker at planlægge din landskabspleje omkring indfødte blomster, buske og blomster. Hvis du finder planter, der fungerer med din specifikke type jord og klima, kan behovet for at skulle købe gødning og pesticider blive elimineret. Indfødte planter vil trives med økologisk fremstillet kompost.

Prøv at plante din økologiske have en skyggehave. Du vil blive glad for at lære, at disse haver er relativt nemme at vedligeholde. De kræver lidt vanding, hvilket sparer både arbejde og tid. Dette kunne også muliggøre langsommere vækst, men på den lyse side betyder det mindre ukrudt.

Ved præcis, hvad du specifikt gerne vil dyrke i din have. Forskellige variationer af en bestemt blomst eller grøntsag kræver forskellige slags miljøer. For eksempel er der mange slags roser, og nogle vil fungere i din have, der er dem, der vil trives i din have, og dem, der ikke vil. Sørg for at vælge de sorter, der passer godt til din have.

Brug mindst 3″ organiske materialer til at dække blomster og træer. Dette hjælper med at bevare miljøet og hjælper det med at holde på fugten mere effektivt – hvilket burde hjælpe dig med at reducere dine vandregninger. Du vil også finde effekten æstetisk tiltalende.

Selvom der stadig vil være insekter, vil du kunne undgå den skade, de forårsager.

Ukrudt er generende i en almindelig have såvel som en økologisk have. Dette vil hjælpe med at dræbe ukrudt uden at skade dig og miljøet.

En forrygende måde at gøde dine planter i haven er ved selv at lave kompost. En interessant måde at lave organisk gødning på er med en lille ormebeholder til kompostering. Røde wiggler orme, jord, køkkenrester og strimlet avispapir vil være en god base for din kompostbeholder.

Du kan begynde en kompostbunke for at skabe din egen organiske gødning til brug i din økologiske have. Denne praksis har den ekstra fordel, at den reducerer dit affaldsproduktion, hjælper med at reducere din samlede affaldsproduktion og hjælper med din økologiske have.

Det burde nu være klart for dig, hvorfor så mange mennesker synes, at økologisk havearbejde er sjovt. Det er meget afslappende og sjovt at arbejde i en smuk have. Brug det du har lært, og din have vil blomstre.