15. januar 2022

Alt der er at vide om pension

By viborgnet.dk

Du kan få en afslappende pension. Du skal kun planlægge ordentligt. Der er nogle gode ideer at starte med i denne artikel, som kan få dig i gang. Du kan endda ønske at bogmærke disse oplysninger til brug på et senere tidspunkt. Fortsæt med at læse dette råd, og du vil finde ud af, hvordan du starter din pensionsplanlægning. Det er den tid værd, du lægger i det.

Find ud af præcis, hvad dit pensionsbehov vil være efter pensioneringen. Det er almindeligt antaget, at amerikanere har brug for omkring 75 procent af deres nuværende indkomst. Folk, der tjener meget få penge, bør forvente at have brug for mindst 85 procent af deres nuværende indkomst kan have brug for omkring 90 %.

Spild ikke penge på diverse ting, når du er i gang med din uge. Lav en liste over alle udgifter for at finde de ting, du kan eliminere. I løbet af flere årtier stiger udgifterne, og at slippe af med nogle få kan returnere en stor del af din indkomst.

Folk, der har arbejdet længe og hårdt, forventer ivrigt en lykkelig pension. De ser frem til at slappe af og gøre al mulig frihed.

Delvis pensionering kan være en god mulighed, hvis du slapper af uden at gå i stykker. Det betyder, at du dog muligvis kan arbejde noget. Du kan stadig være i stand til at tjene penge og gå på pension i et lettere tempo.

Selvom du ved, at du bør spare en del penge for at gå på pension med, er det også vigtigt at tænke over den slags investeringer, du bør foretage. Diversificer dine spareplaner, så du ikke lægger alle dine æg i én kurv. Det vil gøre din risiko.

Rebalancer hele din pensionsportefølje en gang i kvartalet for at reducere risikoen. Hvis du gør det for ofte, kan du være følelsesmæssigt sårbar over for den måde, markedet svinger på. Hvis du gør dette sjældnere, kan du gå glip af muligheder. Arbejd tæt sammen med nogen, der kender til investeringer, så du kan finde ud af, hvor dine penge skal gå hen.

Mange drømmer om at gå på pension og udforske hele tiden for at planlægge pensionering. Tiden kan skride hurtigere, jo mere vi bliver ældre.

Tænk på at få en sundhedsplan på lang sigt. Sundheden falder, efterhånden som folk bliver ældre. Efterhånden som helbredet falder, kan du forvente, at dine lægeudgifter vil stige. Hvis du har indregnet dette i din plan, vil du være i stand til at få den hjælp, du har brug for derhjemme eller på et voksenhjem eller et plejehjem.

Få mere at vide om arbejdsgiverpensionsordninger gennem din arbejdsgiver. Lær alle ins og outs af programmer, som det kan hjælpe med at dække din pension. Du bør også lære, om du er berettiget til nogen fordele fra din arbejdsgiver. Du kan også kvalificere dig til pensionsydelser gennem din kone eller mands plan.

Sørg for, at du har både kort- og langsigtede mål. Dette vil gavne dig i din opsparing. Hvis du ved, hvilken slags penge du har brug for, vil du være klar over, hvad du skal spare. En lille mængde matematik vil give dig mål at arbejde hen imod på månedlig eller ugentlig basis.

Hvis du er 50 år eller derover, kan du komme i gang med at indhente bidrag til den IRA, du har. Der er typisk en årlig grænse på 5.500 $ hvert år for din IRA. Når du når 50, stiger grænsen dog til omkring $17.500. Dette vil give ældre mennesker mulighed for at spare mange penge.

Når du beregner dit pensionsbehov, skal du planlægge at leve den livsstil, du gør i øjeblikket. Hvis det er tilfældet, kan du formentlig anslå dine udgifter til omkring 80 procent af, hvad de er i øjeblikket, i betragtning af at din arbejdsuge bliver væsentligt forkortet. Bare vær opmærksom på ikke at bruge ekstra penge i din fritid.

Se efter andre pensionister, som du kan bruge tid sammen med. At finde en venlig gruppe af personer, der også er pensionerede, kan hjælpe dig med at nyde din tid. Du og dine venner kan hænge ud med dem i løbet af dagen, når de fleste er pensionerede. De giver dig også, når det er nødvendigt.

Vær ikke afhængig af social sikring for at dække alle dine pensionsår. Social sikring vil kun betale dig en del af det, du har brug for at leve for. De fleste mennesker vil have, at mindst 70 procent af deres indtjening skal leve komfortabelt efter pensionering.

Nedskæring er en god idé, hvis du er pensioneret, men ønsker at strække dine penge. Selvom du ikke længere har et realkreditlån, har du stadig de udgifter, der følger med at vedligeholde et stort hus, såsom el, el osv. Tænk på at få en bolig, der er mindre. Dette sparer en del penge i det lange løb.

Pensionering er en fantastisk mulighed for at tilbringe tid med børnebørn. Dine børn kan nogle gange have brug for hjælp til børnepasning. Planlæg gode aktiviteter at dele med din familie. Prøv dog ikke at overudvide dig selv ved at give fuld tid på dette og ende med at blive en dagplejer.

Tænk på at optage et omvendt realkreditlån. Du behøver ikke at foretage betalinger; i stedet skal pengene snarere betales fra dit bo efter du dør. Dette er en god metode til at opbygge ekstra penge, når det er nødvendigt.

Prøv at reducere din gæld, inden du går på pension. Få styr på din økonomi nu, eller du kan hygge dig senere.

Du vil måske lægge penge til side til dit barns universitetsuddannelse. Dette er meget vigtigt, men husk, at din pensionsopsparing skal komme først. Der er mange andre muligheder for college. Disse ting vil du ikke kunne gøre efter pensioneringen, hvorfor du skal bruge dine penge bedst muligt.

Du skal begynde at planlægge mange år, før det er tid til at gå på pension. Det handler om mere end blot at have en opsparingskonto. Se på dine nuværende forbrugsvaner og afgør, om du er i stand til at forblive på den måde, når du går på pension. Vil dit hjem være overkommeligt? Kan du spise ude, som du gør nu?

At tage sig tid til at planlægge pensionering vil gøre situationen lettere. Brug disse tips i fremtiden. Brug de forslag, der passer bedst til dine behov. Jo mere forberedt du er, jo mere vil du nyde pensioneringen. Start derfor din planlægning allerede nu.