Tips til at vælge den perfekte vin
Folk rundt om i verden nyder at drikke vin. Måske er du en af de millioner, der nyder vin. Inden du går ud og tager endnu et glas vin, laver mad til eller serverer vin, skal du først vide nogle ting. Denne artikel vil give dig tips til at hjælpe med at gøre din vin viden.
Pinot Grigio fungerer fantastisk til en vin serveret til din skaldyrsmiddag. Dette kan booste smagen af skaldyr eller fisk. Der er andre hvidvine, som du kan have til fisk og skaldyr. Hvidvin og skaldyr kan være en klassisk kombination.
Deltag i adskillige vinsmagningsbegivenheder! Disse sjove sammenkomster hjælper dig med at komme ud af dine vinkomfortzoner. Dette kan endda blive en stor social begivenhed, som du kan nyde sammen med andre. Inviter venner og familie til at nyde vin med dig. Du vil have det sjovt med dine gæster, mens du gør venskaber stærkere ved at gøre dette.
Opbevar din vin ordentligt for at bevare dens smag. Temperaturer, der enten er for varme eller ekstremt kolde, kan skade smagen af din vin. Opbevar vine mellem 50 og 55 for at få den bedste smag. Du kan bruge et specielt vinkøleskab eller sætte dem i en kølig kælder.
Det er ikke nødvendigvis rigtigt, at hvidvine skal serveres afkølet. Forskellige hvidvine har forskellige teksturer; gør derfor hver enkelt forskellig med hensyn til den ideelle serveringstemperatur. Mens servering af saugvignon blanc kold er bedst, smager vine som chardonnay og pinot gris bedre ved varmere temperaturer.
Vinelskere bør besøge, hvis du sætter pris på vin. Disse steder er smukke at se; du kan udvikle en stor påskønnelse for dem og lærerig med hensyn til vin.
Lyt til vineksperter, men tag dem ikke for seriøst. En god ekspert vil indrømme, at de kan tage fejl.
En dessertvin er perfekt efter middagen. Fransk Champagne, sammen med italienske Moscato. Dine gæster vil helt sikkert elske den afslappende stemning, at nipper til vin og have det sjovt, mens de slapper af med det.
Druernes type og farve bestemmer, om en vin er de vigtigste forskelle mellem rød- og hvidvin. Rødvin er lavet af lilla druer. Hvidvine bruger grønne druer, der er kendt for at være sprøde og lette. Der er mere til forskel end det, så gå ud og eksperimenter for at finde den perfekte vin til dig.
Hvidvine er generelt bedst, når de drikkes inden for de første to år efter aftapningen. Undtagelsen fra dette er Chardonnay. Hovedårsagen til at gøre dette er, at hvidvin. Det modsatte gælder muligvis for de mange varianter af rødvine.
Vinsmagning udføres bedst i et roligt miljø. Vælg kun en flaske vin blandt de rigtige indstillinger, fri for forstyrrende lyde og lys.
Du vil sandsynligvis bemærke frugtaroma og blomsteraromaer. Der er også andre skjulte aromaer fra yderligere ingredienser, som også kan detekteres af dine vine. Vær meget opmærksom på disse forskellige aromaer, og det bliver nemmere for dig at genkende dem.
Rødvin og hvidvin er forskellige behov i forhold til serveringstemperatur. Rødvin bør serveres ved en temperatur, der er 10-15 grader varmere temperaturer end hvidvine. En af de bedre metoder er at sætte vin i køleskabet først og derefter lade den stå ved stuetemperatur i et par minutter. Hvide skal være ved ca. 45 grader; røde på 60.
Hvis du vil med til en vinsmagning, så ring for at høre, om de har tilladelse til at deltage. Nogle vingårde vil kun tilbyde aktiviteter for voksne, mens andre er strengere.
Vinsmagninger er en spændende måde at udforske nye vine, som du kan lide. Gør det til en vane at gå til smagninger. Du kan lære så meget om vin ved disse arrangementer. Hold hovedet klart ved at spytte vinen ud efter at have smagt den.
Sake er en vin, der ofte bliver overset. Sake er lavet af risvin og serveres normalt til japansk mad. Det smager godt til mange forskellige fødevarer.Server sake med din yndlings japanske wok til et måltid med japansk tema.
Når du er på en eksklusiv restaurant, kan du blive fristet til at få den billigste. Tjener ved, at folk ikke ønsker at se billige ud ved at få den billigste løsning. De vil ofte anbefale den næstbilligste løsning.
Hvis din mad ville fungere godt med smør- eller citronsmag, skal du vælge vine, der har en af disse undertoner. Dette vil give dig et ønske om en god parring.
Dette kan hjælpe dig med at snuse og snuse vin nemt. Vælg et tyndt glas og klart glas. En let buet top med en lang stilk udgør det ideelle glas.
Du vil have hvidvin, når den har fået tid til at køle af. Stuetemperaturen er alt for varm til hvidvine. Du kan få hvidvin i køleskabet i et par timer, før du drikker. Du kan fremskynde dette til en halv time ved i stedet at placere flasken i en spand isvand.
Er du vinkyndig, men har problemer med at udtale visse typer vin. Der er forskellige online, der kan hjælpe dig. Du ønsker ikke at servere dem vin uden at kende den korrekte udtale af det. Slå dem op, når du ikke er sikker!
Brug af vin til madlavning kan øge dit måltids smag; dog undlad at bruge meget billige vine, du ikke ville turde drikke af et glas. Du behøver ikke at få den dyreste vin, der findes, men stol ikke på flasker mærket som madlavningsvin. Det er altid en god idé at bruge den vin, du skal servere til maden.
Du behøver ikke nødvendigvis en omstændelig vinkælder eller køleskab til din vin. Skabe fungerer godt til dette. Du behøver ikke et vinkøleskab, hvis du ikke køber mange dyre vine.
Den temperatur, som vinen serveres ved, vil have en enorm indflydelse på den overordnede smag. Tag vin ud af opbevaringsområdet og giv den tid til at nå køleskabet for at lade den varme op til den rigtige temperatur, før du serverer den.
Som det blev nævnt tidligere, nyder folk over hele verden vin. Du elsker måske endda vin selv. Først bør du uddanne dig selv om alt, hvad vin har at byde på. Oplysningerne i denne artikel burde give dig et godt forspring.